Lašák bol nespokojný s obranou

SITA|8. okt 2009 o 21:49

Slovenský hokejový brankár Ján Lašák chce čím skôr zabudnúť na svoju premiéru v košickom drese.

KOŠICE. Okrem toho, že tridsaťročný rodák zo Zvolena nedokázal vo štvrtok svojim výkonom zabrániť prehre 2:3 so Skalicou, bez viny podľa jeho názoru nebol pri poslednom góle Záhorákov, ktorý zaznamenal Miroslav Zálešák.

"Z našej strany to bol nevydarený zápas," začala hodnotenie televízneho duelu 11. kola základnej časti Slovnaft extraligy 2009/2010 pred spleťou mikrofónov posila z Pardubíc, ktorú v českom tíme z pozície brankárskej jednotky vytlačil legendárny český gólman Dominik Hašek.

"Dostali sme tri góly po hrubých chybách. Bez zaváhania som nebol ani ja. Skaličania sa na rozdiel od nás vedeli presadiť pred bránkou, čo predstavovalo najväčší rozdiel medzi oboma mužstvami. Zachytal som si dosť, hráči súpera sa dostávali do veľkého množstva šancí. Urobil som aj nejaké chyby. Bolo na mne vidieť, že mi chýba potrebná zápasová prax," dodal gólman so skúsenosťami zo zámorskej NHL, v ktorej si v šiestich dueloch obliekal dres tímu Nashville Predators.

V repríze minuloročného finále zvíťazili Skaličania aj vďaka rozhodujúcemu presnému zásahu Zálešáka, ktorý Lašáka prestrelil pri presilovke. "Strelu som síce nevidel, no ja som tu na to, aby som podobné situácie dokázal riešiť. Bohužiaľ, bol to víťazný gól hostí," uviedol na margo triumfu zverencov Jána Faitha Ján Lašák.

Košičania sa momentálne trápia herne aj výsledkovo a majstrovský tím okupuje len stredné priečky v tabuľke. "Cítiť, že mužstvo nie je v hernej pohode. Mal som dojem, že niektorí hráči v obrane reagovali až príliš splašene. Na to som z Pardubíc nebol zvyknutý. V tíme sme mali hokejistov so skúsenosťami z NHL. Oni si puk vedeli podržať aj v krízových situáciách. My sme teraz často konali naopak. Niektoré herné situácie sme nezvládali. Nevyhodili sme puk, hoci sme ho mali na hokejke. Robili sme to naopak. Keď si však mužstvo neverí, podobné situácie vznikajú zákonite," zakončil Ján Lašák.1

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lašák bol nespokojný s obranou