Läck v kempe presvedčil, s Carolinou podpísal dvojročnú zmluvu

(Autor: Twitter)
TASR|4. okt 2015 o 11:21

Eddie je pre náš tím skvelou akvizíciou. Cítime, že v tejto sezóne budeme mať veľmi silný brankársky tandem, povedal generálny manažér Caroliny.

NEW YORK. Vedenie zámorského hokejového klubu NHL Carolina Hurricanes podpísalo dvojročnú zmluvu s brankárom Eddiem Läckom. Švéd prišiel do tímu počas draftu výmenou z Vancouveru Canucks.

Nový kontrakt začne platiť od budúceho roku. V sezóne 2016/17 zarobí dva a pol milióna dolárov. V ročníku 2017/18 si príde na rovné tri milióny dolárov. Informoval o tom web kanadskej televízie TSN.

Aj takýto zákrok predviedol Eddie Läck v prípravných zápasoch.

"Eddie je pre náš tím skvelou akvizíciou. Cítime, že v tejto sezóne budeme mať veľmi silný brankársky tandem," povedal generálny manažér Canes Ron Francis pre oficiálnu stránku klubu.

Läck bude tvoriť brankársku dvojicu s Camom Wardom.

lack_res.jpg

Eddie Läck presvedčil vedenie Caroliny Hurricanes v predsezónnom kempe. Na snímke zasahuje pri šanci Stanislava Galieva z Washingtonu Capitals. FOTO - TASR/AP.

Dvadsaťsedemročný Švéd zasiahol v príprave do troch duelov. Priemerne v nich inkasoval 2,21 gólu a mal 93,2 percentnú úspešnosť zásahov. V NHL celkovo odchytal osemdesiatdva zápasov, tridsaťštyri ich vyhral.

V priemere inkasoval 2,43 gólu na zápas.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Läck v kempe presvedčil, s Carolinou podpísal dvojročnú zmluvu