Gruzínsko uhralo cennú remízu. Íri môžu byť radi za bod, tvrdí slovenský tréner Weiss

James Collins (vľavo) a Otar Kakabadze v kvalifikačnom zápase na EURO 2020 Gruzínsko - Írsko.
James Collins (vľavo) a Otar Kakabadze v kvalifikačnom zápase na EURO 2020 Gruzínsko - Írsko. (Autor: Shakh Aivazov SITA/AP)
TASR|13. okt 2019 o 13:04

Domáci mohli pomýšľať aj na víťazstvo.

TBILISI. Futbalisti Gruzínska si pod vedením slovenského trénera Vladimíra Weissa udržali čisté konto v treťom domácom kvalifikačnom zápase EURO 2020 za sebou.

Podarilo sa im to prvýkrát od roku 2011. V sobotnom zápase vybojovali v Tbilisi bezgólovú remízu proti vedúcemu tímu D-skupiny Írsku.

Obe krajiny majú bohatú zápasovú minulosť, keď sa stretli už jedenástykrát, pričom Íri majú výrazne dominantnú bilanciu deväť víťazstiev a dve remízy.

Gruzínci im však boli v sobotu viac ako rovnocenný súper, ale doplatili na koncovku, keď zo štrnástich pokusov ani raz netrafili bránku.

Škoda, že sa nám nepodarilo skórovať. Snažili sme sa ísť za víťazstvom. Hrali sme dobre a myslím si, že v niektorých momentoch sme boli lepší. Íri neboli ľahký súper, majú veľmi dobre organizované mužstvo, ale podľa mňa sú radi za bod.


Vladimír Weiss, tréner Gruzínska

"Škoda, že sa nám nepodarilo skórovať. Snažili sme sa ísť za víťazstvom. Hrali sme dobre a myslím si, že v niektorých momentoch sme boli lepší. Íri neboli ľahký súper, majú veľmi dobre organizované mužstvo, ale podľa mňa sú radi za bod," povedal Weiss na oficiálnom webe Gruzínskej futbalovej federácie.

Jeho zverenci sú po šiestich zápasoch na predposlednej 4. pozícii bez šance na postup. Na konte majú päť bodov za výhru a dve remízy. V opačnej situácii sú Íri, ktorí si udržali prvé miesto vďaka lepšej vzájomnej bilancii s Dánmi.

Tí na vlastnej pôde zdolali v sobotu Švajčiarov 1:0 a priblížili sa k účasti na záverečnom turnaji. O ich triumfe rozhodol v 84. minúte Yussuf Poulsen. Pred Švajčiarskom majú štvorbodový náskok, ale odohrali o jeden zápas navyše.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Gruzínsko uhralo cennú remízu. Íri môžu byť radi za bod, tvrdí slovenský tréner Weiss