Hodnotíme sezónu Slovákov: Kto si najviac zvýšil cenu?

Trenčan Matúš Bero má za sebou skvelú sezónu. Z reprezentantov dosiahol najviac gólových prihrávok a gólov.
Trenčan Matúš Bero má za sebou skvelú sezónu. Z reprezentantov dosiahol najviac gólových prihrávok a gólov. (Autor: TASR)
Pavol Spál|20. máj 2016 o 21:12

Futbaloví reprezentanti v kluboch šéfovali štatistikám aj oslavovali titul. Iných trápili zranenia či nedôvera trénera. Už od 10. júna sa prvýkrát predstavia na majstrovstvách Európy.

Kto sa stal šampiónom?

Pred sezónou sa oženil, išiel na krvné tresty do špecializovanej firmy, kde mu odporučili vyradiť pre jeho telo škodlivé jedlá. Med, ryžu, paradajky či mliečne výrobky. A predovšetkým začal hrať na hrote útoku.

Michal Ďuriš mal zásadný podiel na titule Plzne. Bol najproduktívnejším mužom, najlepší legionár a druhý najlepší hráč českej ligy. 

Jeho krajan Matúš Kozáčik bol vyhlásený za najlepšieho brankára súťaže, v štrnástich zápasoch gól nedostal. 

Tretí Slovák do plzenskej partie Patrik Hrošovský patril medzi tvorcov hry. Plzeň vytvorila rekord v počte víťazných zápasov (16) za sebou. 

Tím si mierne pošramotil povesť iba po debakli 0:5 v zápase proti Slávii Praha, za čo im vedenie klubu strhlo majstrovské prémie. 

Ondrej Duda sa stal šampiónom Poľska s Legiou Varšava, na námestí ich vítalo viac ako päťdesiattisíc ľudí.

Stanislav Šesták dal deväť gólov za Ferencváros Budapešť – vyhral ligu s 21-bodovým náskokom a triumfoval i v národnom pohári. 

Matúš Bero oslavoval rovnako obe trofeje s Trenčínom. 

Kto bol najvyťaženejší?

Zo Slovákov bol na klubovej scéne zatiaľ najvyťaženejší Marek Hamšík. Špilmacher Slovákov i SSC Neapol odohral celkovo až 3692 minút rozložených v 46 zápasoch. 

Druhý Róbert Mak (3581) ho však zrejme prekoná. Jeho PAOK Solún

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Hodnotíme sezónu Slovákov: Kto si najviac zvýšil cenu?