Kto je búrlivé víno mančaftu? Komentátor Borbély predstavuje tím na EURO

Do 23-člennej nominácie na majstrovstvá Európy sa napokon dostal aj skúsený Stanislav Šesták. Ako jeho i ostatných hráčov hodnotí Ladislav Borbély?
Do 23-člennej nominácie na majstrovstvá Európy sa napokon dostal aj skúsený Stanislav Šesták. Ako jeho i ostatných hráčov hodnotí Ladislav Borbély? (Autor: TASR)
Zoran Boškovič|30. máj 2016 o 16:00

Tréner futbalovej reprezentácie Ján Kozák oznámil nomináciu na majstrovstvá Európy. Ako charakterizuje hráčov vyštudovaný psychológ, futbalový odborník a komentátor Ladislav Borbély?

BRANKÁRI:

Matúš Kozáčik

Dátum narodenia: 27. december 1983 v Dolnom Kubíne

Klub: Viktoria Plzeň

Štarty za reprezentáciu/góly: 16/0

Posledná sezóna: Bol oporou Plzne, s ktorou oslávil majstrovský titul.

Očami Ladislava Borbélyho: Brankár, ktorý sa dlho hľadal. Životným prestupom pre neho bola Viktoria Plzeň, kde sa stal aj reprezentačnou brankárskou jednotkou. Všestranný brankár, ktorý zvláda aj ťažké zápasy.

Ján Mucha

Dátum narodenia: 5. december 1982 v Belej nad Cirochou

Klub: Slovan Bratislava

Štarty za reprezentáciu/góly: 46/0

Posledná sezóna: Po návrate na Slovensko sa v drese Slovana dostal do hernej pohody. Do bránky bratislavského klubu priniesol istotu.

Očami Ladislava Borbélyho: Skúsený brankár, ktorý vyniká v práci na bránkovej čiare, no dokáže aj dobre vybehnúť. Podobne ako Kozáčik, aj Mucha je univerzálnym typom brankára.

Ján Mucha patrí medzi najskúsenejších hráčov v reprezentácii.
Ján Mucha patrí medzi najskúsenejších hráčov v reprezentácii. (Autor: SITA/AP)

Ján Novota

Dátum narodenia: 29. november 1983 v Matúškove

Klub: Rapid Viedeň

Štarty za reprezentáciu/góly: 3/0

Posledná sezóna: Jeho Rapid Viedeň predvádzal v skupine Európskej ligy výborné výkony, v play off nestačil na Villareal. Jarnú časť Novotovej sezóny poznačilo dlhodobé zranenie.

Očami Ladislava Borbélyho: Podobný typ všestranného brankára ako predošlí dvaja. Našiel sa po prestupe do Rapidu Viedeň, kde sa stal jednotkou a stal sa zaujímavým aj pre reprezentačného trénera.

OBRANCOVIA:

Peter Pekarík

Dátum narodenia: 30. október 1986 v Žiline

Klub: Hertha Berlín

Štarty za reprezentáciu/góly: 66/2

Posledná sezóna: V úspešnej sezóne Herthy v bundeslige zohral dôležitú úlohu, po zranení mu však tréner Pál Dárdai dával menej príležitostí.

Očami Ladislava Borbélyho: Mal obdobie, keď vo svojom prirodzenom defenzívnom prostredí pôsobil neisto, no v posledných sezónach sa dokázal zlepšiť aj v tejto činnosti. Ukazuje skvelú ofenzívnu činnosť a je platný aj pri výstavbe akcií v stredovej časti ihriska.

Milan Škriniar

Dátum narodenia: 11. február 1995 v Žiari nad Hronom

Klub: Sampdoria Janov

Štarty za reprezentáciu/góly: 2/0

Posledná sezóna: V drese Žiliny sa vypracoval na jedného z najperspektívnejších slovenských futbalistov. Po prestupe do Sampdorie sa nepresadil a v základnej zostave sa objavoval iba sporadicky.

Očami Ladislava Borbélyho: V Žiline išiel výkonnostne nahor torpédovou rýchlosťou. Je cenným hráčom najmä pre tímy s proaktívnym bránením. Dobre hlavičkuje, má solídny prehľad a čo je pre moderného obrancu výraznou devízou - výborne vyváža loptu.

Martin Škrtel

Dátum narodenia: 15. december 1984 v Handlovej

Klub: FC Liverpool

Štarty za reprezentáciu/góly: 80/5 

Posledná sezóna: Sezónu v Liverpoole začal opäť vo veľkom štýle, po dlhodobom zranení však nezvládol zápas so Southamptonom a nový tréner Klopp ho odstavil na pozíciu stopérskej štvorky.

Očami Ladislava Borbélyho:

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Kto je búrlivé víno mančaftu? Komentátor Borbély predstavuje tím na EURO