Košice vyšli v Detve naprázdno

ilustračné
ilustračné (Autor: TASR)
TASR|25. jan 2019 o 20:19

Dva góly Galamboša nestačili ani na bod.

DETVA. Hokejisti HC Košice nestačili v 46. kole Tipsport ligy na Detvu a na východ cestujú bez bodu.

O prehre Košičanov definitívne rozhodol 13 sekúnd pred koncom pri power play domáci Žilka.

Chudobné prvé dve tretiny

Do zápasu lepšie vstúpili Košičania, ktorí predviedli prvú útočnú akciu už v 3. minúte, no gólom neskončila.

O minútu neskôr hostí oslabil McDowell a Detvania tak dostali šancu dostať sa do vedenia v presilovej hre. Počas nej nedali Habalovi dýchať, no aj napriek tomu sa hostia dokázali ubrániť. Početnú výhodu Detvy ukončil v 5. minúte Surový a v hre sa pokračovalo vo vyrovnanom počte.

V 9. minúte Habala prudkou strelou z ľavej strany ohrozil Tibenský, ale puk skončil v jeho lapačke.

V 12. minúte mali hostia obrovskú príležitosť dostať sa do vedenia, keď sa Petráš pokúšal doraziť puk do brány Zalivina, ale ani táto príležitosť gólom neskončila.

V druhej polovici tretiny boli Košičania strelecky aktívnejší, no nepodarilo sa im presadiť. V závere tretiny sa dostal Ščurko do samostatného nájazdu, ale ani on nedokázal Habala prekonať. Vzápätí Brophey faulom poskytol Detvanom početnú výhodu, no Košičania sa ubránili.

Druhá tretina začala lepšie pre domácich, ktorí sa hneď v 22. minúte dostali do útočného pásma, Surový sa dostal k puku a prudkou strelou z pravej strany trafil horný roh Habalovej brány, čím otvoril skóre.

Hra bola v prvej polovici tretiny veľmi rýchla a bojovná. Detvania pozorne bránili a nepúšťali hostí do veľkých gólových príležitostí. V závere tretiny si domáci vytvorili obrovský tlak, no nevyužili ho.

Prestrelka v záverečnom dejstve

Hneď v 41. minúte ohrozil bránu domácich Nagy, ale trafil len bočnú sieť. Košičania vstúpili do poslednej tretiny aktívnejšie.

V 43. minúte z ľavej strany vystrelil Klíma a puk tesne minul detviansku bránu. V 45. minúte Kafka výborne našiel voľného Galamboša a ten strelou z prvej v úrovni kruhov vyrovnal na 1:1.

Vyrovnávajúci gól domácich nakopol, keď sa v 49. minúte dostal k puku Žilka a dokázal prekonať Habala. O minútu na to sa v podobnej situácii ocitol Král a strelou k ľavej žrdi zvýšil na 3:1.

V 53. minúte pridal Galamboš svoj druhý presný zásah a zdramatizoval vývoj.

V 56. minúte mal vyrovnanie na hokejke Brophey. Jeho strelu z polovice klziska Zalivin neudržal, ale nikto z košických hráčov ho nedokázal dopraviť do brány. V

závere tretiny mohli rozhodnúť Murček a vzápätí Gašpar, ale obaja stroskotali na dobre chytajúcom Habalovi.

Košičania sa pokúšali o vyrovnanie hrou bez brankára, tá im však gól nepriniesla.

Detva si víťazstvo poistila druhým gólom Žilku do prázdnej brány a tešila sa tak z prvého historického víťazstva nad Košicami.

Hlasy po zápase

Josef Turek, tréner Detvy: "Podali sme výborný tímový výkon, podporený Sašom v bráne. Musím povedať, že sme dnes po celú dobu výborne korčuľovali a vytvárali sme si veľké množstvo príležitostí. Som rád, že sme držali s takým kvalitným súperom krok po celý zápas a podarilo sa nám prvýkrát v histórii klubu poraziť taký silný tím, ako sú Košice a to si veľmi vážime. Chcel by som všetkých chlapcov pochváliť za predvedenú hru, perfektný výkon a disciplínu počas celého zápasu."

Roman Šimíček, tréner Košíc: "Z našej strany to nebol dobrý zápas, určite sme si predstavovali niečo iné. Začali sme zle, na tri góly sme súperovi nahrali my, zlé, bolo to veľmi zlé. Neviem, či došlo k podceneniu hráčov alebo čo, na zápas sme sa pripravovali inak, vedeli sme, že to tu nebude ľahké, ale zatiaľ sme to štyrikrát zvládli a piatykrát nám to nevyšlo, čo nás samozrejme mrzí. V sobotu máme ďalší podobný zápas s Liptovským Mikulášom, musíme sa pripraviť lepšie a hlavne prvé dve tretiny odohrať inak, ako dnes."

Štatistika

HC 07 Detva – HC Košice 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)

Góly: 22. M. Surový, 49. Žilka, 50. Král, 60. Žilka - 44. Galamboš (Kafka), 53. Galamboš (J. Sýkora, Kafka).

Rozhodovali: D. Konc st., T.Orolin - Šoltés, Rojík, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia:0:0, 439 divákov

Detva: Zalivin - Mar. Chovan, Golian, Sládok, Hraško, F.Fekiač, Betker, Gachulinec, Jendroľ - Ščurko, Murček, Král - Surový,V. Fekiač, Žilka - Tibenský, Gašpar, Mat. Chovan - Pulščák, Valent,Ľupták.

Košice: Habal - McDowell, Šedivý, Koch, Pulli, Čížek, Dudáš,Žitný, Michalčin - Spilar, Suja, L. Nagy - Lušňák, Ignatuškin, Sýkora- Kafka, Brophey, Hričina - Klíma, Galamboš, Petráš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice vyšli v Detve naprázdno