Korupčný škandál v španielskom futbale sa rozrastá

Iňaki Descarga
Iňaki Descarga (Autor: Reuters)
SITA|4. dec 2008 o 18:30

Bývalý kapitán španielskeho futbalového klubu Levante UD Iňaki Descarga vyhlásil, že v záverečnom zápase sezóny 2006/2007 jeho bývalý zamestnávateľ úmyselne prehral s konkurenčným Bilbaom.

MADRID. Bývalý kapitán španielskeho futbalového klubu Levante UD Iňaki Descarga vyhlásil, že v záverečnom zápase sezóny 2006/2007 jeho bývalý zamestnávateľ úmyselne prehral s konkurenčným Athleticom Bilbao (0:2), ktoré sa vďaka tomu zachránilo medzi španielskou elitou. V dôsledku zmanipulovaného výsledku stretnutia do nižšej súťaže zostúpila Celta Vigo. V prípade, že by Levante proti Bilbau získalo aspoň bod, Celta Vigo by si zabezpečila príslušnosť v Primera División aj pre sezónu 2007/2008.

Obvinenie Descarga prišlo iba niekoľko dní po vyhlásení bývalého hráča druholigového Tenerife Jesuliho, ktorý sa v rozhovore s prezidentom klubu Real Sociedad San Sebastian Iňakim Badiolom priznal, že prijal úplatok 6000 eur, aby zariadil prehru v zápase s Malagou a ovplyvnil tak boj o postup do najvyššej súťaže v prospech súpera. Tenerife naozaj prehralo 1:2, keď víťazný gól padol z penalty nariadenej za ruku Juannu, ale Jesuli pre zranenie nehral. Do Primera División postúpila Malaga na úkor San Sebastianu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Korupčný škandál v španielskom futbale sa rozrastá