Korčok si nevie predstaviť absenciu Rusov v Riu ani bojkot

Predsedu SAZ Petra Korčoka rozhodne neteší komplikovaná situácia okolo ruských atlétov.
Predsedu SAZ Petra Korčoka rozhodne neteší komplikovaná situácia okolo ruských atlétov. (Autor: SITA)
SITA|11. nov 2015 o 08:49

Nebolo by to dobré riešenie, ak by sa zasa začal bojkot olympiády, aký poznáme z minulosti, myslí si predseda Slovenského atletického zväzu Peter Korčok.

BRATISLAVA. Veľmi zlé dni pre celú svetovú atletiku.

Takto pomenoval súčasné dianie v odvetví predseda Slovenského atletického zväzu (SAZ) Peter Korčok po tom, čo vyšetrovacia komisia Svetovej antidopingovej agentúry (WADA) navrhla vylúčiť Všeruskú federáciu ľahkej atletiky (VFLA) a jej športovcov z účasti na všetkých medzinárodných podujatiach až do očistenia od dopingu.

"Celé dianie okolo situácie, na ktorú upozorňuje správa WADA, vnímam ako veľmi nepríjemnú vec. Pre nás všetkých, ktorí v športe pôsobíme," vyjadril sa pre agentúru SITA šéf slovenskej atletiky.

Korčok si nevie predstaviť, že by Rusi chýbali na budúcoročných olympijských hrách v brazílskom Riu de Janeiro.

"Bol by to signál, že sa nepoučili z chýb, ktoré urobili v minulosti," tvrdí predseda SAZ.

"Neviem si predstaviť ich totálnu absenciu. Podľa mňa ju nedopustí ani vedenie ruskej atletiky, ani ruská vláda. To by už bola otázka, ktorú musí začať riešiť celá svetová diplomacia, nie iba športová. Nebolo by to dobré riešenie, ak by sa zasa začal bojkot olympiády, aký poznáme z minulosti. Takisto by nebolo správne trestať všetkých ruských atlétov bez výnimky za chyby ich predchodcov."

Ruský prezident Vladimir Putin sa v stredu v Soči stretne s predstaviteľmi VFLA.

Inkriminovaný dokument WADA priamo obvinil ruskú vládu z účasti na rozsiahlom podvode s užívaním zakázaných látok a na kamuflovaní pozitívnych prípadov.

Putin má na programe míting so zástupcami národných riadiacich orgánov viacerých odvetví, aby s nimi diskutoval o prípravách na Riu.

Zúčastní sa na ňom aj hlavný atletický tréner Jurij Borzakovskij.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Korčok si nevie predstaviť absenciu Rusov v Riu ani bojkot