Oktagon 38: Keitu vo výbornom zápase nezastavil ani šampión Paleš

Losene Keita pred vážením na podujatie Oktagon 38
Losene Keita pred vážením na podujatie Oktagon 38 (Zdroj: Oktagon MMA)
Vladimír Bilohuščin|31. dec 2022 o 00:11

V jedinom zápase podľa pravidiel kickboxu sme videli extra kolo.

PRAHA. Po nepríjemnom zranení Karlosa Vémolu a zrušení titulového súboja o šampióna strednej váhy promotéri organizácie Oktagon MMA priniesli pre divákov veľmi kvalitný súboj, tentokrát v kickboxe.

Do klietky sa vrátil víťaz pyramídy Undregroundu Milan Paleš, ktorý patrí na špicu domácej postojárskej scény a na druhej strane sa predstavil šampión ľahkej váhy Losene Keita.

O vtipný moment sa obaja bojovníci postarali už pred súbojom, keď Paleš svojmu súperovi dával lekciu slovenčiny a tak o zlej krvi medzi bojovníkmi nemohla byť ani reč.

Priebeh zápasu

Už prvé sekundy naznačili, že budeme svedkami ostrého súboja, keď Keita zachytil 2 kopy Paleša a súpera zasypal spŕškou úderov.

Paleš bodoval hlavne kolenami a presnými round kickmi na telo, Keita zasa využíval rýchle ruky, keď hlavne pravý zdvihák našiel svoj cieľ, čo Paleš riadne pocítil.

Druhé kolo prinieslo ešte viac vzrušenia, čo ocenili aj diváci na štadióne a boli sme tak svedkami naozaj výborného zápasu. Keita zasa slávil úspech zdvihákmi, Paleš zasa poriadne otriasol súperom presne miereným kopom na hlavu.

Posledné dejstvo zasa tvoril tlakom Keita, keď na Paleša vyslal kombináciu úderov. Slovenský reprezentant ale útoky vykryl a sám prevzal iniciatívu a naháňal súpera.

Po troch kolách sme boli svedkami remízy a nasledovalo tak extra kolo.

Vo výbornom zápase, ktorý priniesol celý arzenál úderov sa nakoniec z výhry na body tešil Losene Keita a potvrdil tak, že je medzi MMA bojovníkmi taktiež aj elitný postojár.

"Cítim sa byť okradnutý, viac som kopal ako súper, viac kolien, všetkého. Malo to byť ako thajský box, kde sa kopy bodujú viac," neskrýval sklamanie Paleš.

Svoje pocity vyjadril aj Keita, ktorý podotkol, že to bol jeho prvý zápas v kickboxe. "Keď niekoho takto trafím, zvyčajne vidím nejakú emóciu, ale na ňom som nevidel nič. Je ako robot."

Losene po zápase zapojil do svojich osláv aj publikum, ktoré mu zaspievalo k 25. narodeninám a prezradil, že by si kľudne dal zápas aj v sambe, ak ho o to organizácia požiada.

Belgického bojovníka by sme mali vidieť na turnaji v Nemecku, kde by mal obhajovať titul v ľahkej váhe.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 38: Keitu vo výbornom zápase nezastavil ani šampión Paleš