Durant ostáva v Brooklyne. Napodobní Kobeho?

Kevin Durant a tréner Brooklynu Steve Nash
Kevin Durant a tréner Brooklynu Steve Nash (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|23. aug 2022 o 19:00

Brooklyn chce s Durantom v zostave vyhrať šampionát.

BROOKLYN. Kevin Durant požiadal Nets koncom júna o výmenu do iného tímu. Počas týchto týždňov sa špekulovalo o jeho odchode do Phoenixu Suns, Bostonu Celtics, Miami Heat a ďalších.

Nakoniec sa však 33-ročný basketbalista rozhodol ostať v Brooklyne.

Durant sa pred mesiacom vyjadril, že je ochotný ostať iba pod jednou podmienkou.

Od majiteľa tímu Joa Tsaia chcel, aby vymenil trénera s generálnym manažérom, ktorými sú legenda Suns Steve Nash a Sean Marks.

„Tréner a aj generálny manažér majú moju plnú podporu. Naše rozhodnutie bude to, čo je najlepšie pre Brooklyn Nets,“ napísal na twitter miliardár Joe Tsai.

Nakoniec tím neopustí nikto. Všetko vyriešilo spoločné stretnutie.

Tréner Brooklynu Steve Nash, majiteľ Joe Tsai a generálny manažér tímu Sean Marks sa stretli s Kevinom Durantom a jeho agentom Richom Kleimanom v pondelok a dohodli sa na pokračovaní hráčovej kariéry v tíme Nets,” reagoval reportér The Athletic Shams Charania. 

V skutočnosti táto dohoda nie je na jeden rok, ale očakáva sa, že Durant by mal potiahnuť v tíme viac sezón. Kontrakt má na ďalšie štyri sezóny, za ktoré zbohatne o 194 miliónov dolárov. 

V Brooklyne stále visí otázka ohľadom Bena Simmonsa. Spoločne s Irvingom a Durantom by mali byť ťahúni mužstva. 

Meno Kyrieho Irvinga sa skloňovalo s tímom Lakers. Iba v pondelok sa potvrdilo, že tím neopustí. Dokáže ale Ben Simmons, ktorý hral naposledy súťažný zápas v NBA 20. júna 2021, pomôcť svojmu mužstvu k titulu?

„Chceme sa už sústrediť iba na basketbal. Máme jeden spoločný cieľ a to vybudovať tím, ktorý prinesie titul do Brooklynu,” uviedol pred médiami generálny manažér Nets Sean Marks.

Insider NBA Adrian Wojnarowski na sociálnej sieti prirovnal túto situáciu k roku 2007, keď chcel tím Lakers opustiť Kobe Bryant.

Tím mu vtedy s odchodom vyhovel, ale nakoniec sa basketbalista rozhodol v meste anjelov ostať. Bryantovi vtedy rovnako ako Durantovi ostávali štyri roky na kontrakte.

Najzaujímavejšie je to, že počas ďalších troch sezón sa Lakers dostali vždy do finále a dvakrát sa stali šampiónmi. Budeme svedkami podobného príbehu v Brooklyne?

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Durant ostáva v Brooklyne. Napodobní Kobeho?