Kerberová môže byť novou svetovou jednotkou. Potrebuje ešte štyri víťazstvá

Angelique Kerberová.
Angelique Kerberová. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. aug 2016 o 17:36

Na olympijských hrách prehrala až vo finále. Nemecká tenistka môže zaznamenať veľký úspech.

CINCINNATI. Nemeckej tenistke Angelique Kerberovej chýbajú už iba štyri zápasové úspechy na tohtotýždňovom turnaji WTA Premier 5 Western & Southern Open na tvrdom povrchu v americkom Cincinnati, aby sa stala novou jednotkou svetového rebríčka vo dvojhre.

Dvadsaťosemročná ľavoruká šampiónka z januárových melbournských grandslamových Australian Open Kerberová mala v 1. kole voľný žreb, v stredu si v 2. kole poradila 6:0, 7:5 s Francúzkou Kristinou Mladenovicovou.

"Nebolo jednoduché prísť sem a nastúpiť iba po jednom či dvoch dňoch prípravy. Navyše, vstupy do jednotlivých podujatí vždy bývajú náročné. Snažila som sa však forsírovať moju hru," povedala zverenkyňa Torbena Beltza Kerberová, ktorá v sobotu nečakane prehrala vo finále dvojhry na OH v Riu de Janeiro s Portoričankou Mónicou Puigovou.

V osemfinálovom 3. kole v Cincinnati ju vo štvrtok preverí Češka Barbora Strýcová.

Kerberová má proti 30-ročnej univerzálke Strýcovej (20.) priaznivú štatistiku 4:1, ale podľahla jej v dosiaľ poslednom vzájomnom súboji v máji na antuke v Madride (4:6, 2:6).

Terajšia víťazka bude v piatkovom štvrťfinále v Cincinnati hrať s lepšou zo stretnutia Roberta Vinciová (Tal.-6) - Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-9).

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kerberová môže byť novou svetovou jednotkou. Potrebuje ešte štyri víťazstvá