Bývalý hráč Slovana: Maďari na zápas proti Slovensku čakali celé leto

Karol Meszároš v drese ŠK Slovan Bratislava.
Karol Meszároš v drese ŠK Slovan Bratislava. (Autor: TASR)
Pavol Spál|9. sep 2019 o 10:38

Očakáva vyrovnaný zápas.

Rozhovor pre denník SME

Odchovanec Slovana Bratislava KAROL MESZÁROŠ hral za päť maďarských klubov. Dnes je hráčom Újpestu Budapešť.

"Možno práve výstražný prst po zápase s Chorvátskom bude správnou motiváciu," vraví pred stretnutím Maďarsko - Slovensko v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2020 (hrá sa dnes o 20.45).

Narodili ste sa na Slovensku a ste odchovancom Slovana. Na druhej strane máte maďarský pôvod. Ako vás ľudia v Maďarsku vnímajú?

Mám slovenskú národnosť, ale vyrastal som v rodine, kde som u starých rodičov komunikoval po maďarsky. Možno práve preto som sa rýchlejšie dokázal prispôsobiť životu v Maďarsku. Zatiaľ nemám žiadnu zlú skúsenosť. Verím, že ma ľudia vnímajú pozitívne.

Je v Maďarsku väčší záujem o futbal ako na Slovensku?

Všeobecne je v Maďarsku veľký záujem o šport. Ľudia dokážu vytvoriť neskutočnú atmosféru. Milujú šport a futbal je na prvom mieste. Takže si myslím, že je väčší záujem ako na Slovensku. V Maďarsku sa zápas proti Slovensku vypredal za dve hodiny. A ak si dobre pamätám, tak Slováci domáci vzájomný zápas nedokázali vypredať.

Maďarská vláda investuje do futbalu veľké peniaze. Ako na to reagujú bežní ľudia? U nás by mnohí tvrdili, že peniaze sú potrebnejšie inde.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Bývalý hráč Slovana: Maďari na zápas proti Slovensku čakali celé leto