Kamerunci idú presviedčať mladých legionárov, aby reprezentovali

Príprava pred šampionátom nefinišuje len v Brazílii, posily zháňajú aj v Kamerune.
Príprava pred šampionátom nefinišuje len v Brazílii, posily zháňajú aj v Kamerune. (Autor: ILUSTRAČNÉ TASR / AP)
TASR|28. dec 2013 o 10:33

Špeciálna delegácia má presviedčať mladých hráčov s kamerunskými koreňmi, aby na MS 2014 v Brazílii reprezentovali túto africkú krajinu.

YAOUNDE. Vedenie Kamerunskej futbalovej federácie (FECAFOOT) sa rozhodlo vyslať delegáciu do Európy, kde má presviedčať mladých hráčov s kamerunskými koreňmi, aby na MS 2014 v Brazílii reprezentovali túto africkú krajinu. Informovala agentúra Reuters.

FECAFOOT vo vyhlásení uviedla, že sa koncentruje hlavne na kvarteto hráčov, ktorí už reprezentovali Francúzsko v mládežníckych kategóriách.

Medzi spomínanú štvoricu patrí trojica 20-ročných mladíkov - Axel Ngando z druholigového AJ Auxerre, Samuel Umtiti z Olympique Lyon a Jean-Christophe Behebeck z FC Valenciennes a 21-ročný hráč Paul-Georges Ntep de Madiba z AJ Auxerre.

Pre Kamerun to bude siedma účasť na majstrovstvách sveta, pričom v základnej A-skupine sa stretnú s domácou Brazíliou, Chorvátskom a Mexikom.

"Chceme ich presvedčiť, aby hrali za Kamerun na svetovom šampionáte, ale aj v budúcnosti. Našou myšlienkou je očistiť ich štatút a potom požiadať FIFA o zmenu národnosti," uvádza sa vo vyhlásení FECAFOOT.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Kamerunci idú presviedčať mladých legionárov, aby reprezentovali