K Daciukovmu trápeniu sa pridružilo zranenie

SITA|22. máj 2009 o 09:36

Zatiaľ čo Alexander Ovečkin bol až do vyradenia lídrom v produktivite Washingtonu vo vyraďovacích bojoch NHL a Jevgenij Malkin stále usilovne zbiera body na ceste za Stanleyho pohárom, tretí kandidát na najužitočnejšieho hokejistu ročníka Pavel Daciuk sa

CHICAGO. Zatiaľ čo Alexander Ovečkin bol až do vyradenia v 2. kole lídrom v produktivite Washingtonu vo vyraďovacích bojoch NHL a Jevgenij Malkin stále usilovne zbiera body na ceste za Stanleyho pohárom, tretí kandidát na najužitočnejšieho hokejistu ročníka Pavel Daciuk sa trápi.

V sérii finále play-off Západnej konferencie s Chicagom má center Detroitu na konte po dvoch zápasoch dve asistencie, celkovo ich zaznamenal vo vyraďovacej časti 6 a pridal jeden gól, ktorý však dosiahol už v druhom meraní síl 1. kola s Columbusom 18. apríla.

K nízkej produktivite sa navyše pridružili aj zdravotné problémy s chodidlom. V predĺžení druhého stretnutia s Blackhawks ho bolestivo zasiahol puk do nohy. Daciuk vo štvrtok vynechal tréning pred cestou na 3. súboj série do Chicaga.

"Inkasoval poriadnu ranu pukom. Jeho stav sledujeme, uvidíme, ako bude noha reagovať," povedal tréner Red Wings Mike Babcock, ktorý musel v tréningu pozmeniť zloženie Daciukovej formácie. Namiesto najproduktívnejšieho hráča "červených krídel " v základnej časti (97 bodov za 32 gólov a 65 asistencií) zaskočil medzi Mariánom Hossom a Tomasom Holmströmom Valteri Filppula.

Bodové suchoty elitnej formácie si uvedomuje aj slovenský krídelník Hossa. Tímu chýbajú predovšetkým jeho góly. V základnej časti ich strelil 40, v 13 zápasoch play-off zatiaľ iba štyri.

"Kým vyhrávame, tak je všetko v poriadku. Napriek tomu stále hľadáme cestu, ako prekonať súperových brankárov," povedal Hossa. Či bude pokračovať jeho spolupráca s Daciukom, sa ukáže už po piatkovom rozkorčuľovaní. Viacerí hráči Detroitu sú v tomto smere skôr skeptickí.

"Podľa mňa nebude hrať. Nie sme však odkázaní na výkon jedného hráča. Máme dostatočne široký káder," zhodnotil situáciu kapitán Detroitu Nicklas Lidström. Red Wings vedú v sérii 2:0 a dve víťazstvá ich delia od postupu do finále Stanleyho pohára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»K Daciukovmu trápeniu sa pridružilo zranenie