Slovensko na MS v hokeji 2021
Slovensko
MS v hokeji 2021
24.05.2021, Skupina A
3 - 1
0:0, 1:1, 2:0
ROC (Rusko) na MS v hokeji 2021
ROC (Rusko)

V Rige môžeme napodobniť Göteborg, tvrdí legendárny Jozef Golonka

Jozef Golonka.
Jozef Golonka. (Autor: Stanislav Benčat)
Stanislav Benčat|24. máj 2021 o 15:17 (aktualizované 24. máj 2021 o 15:43)

Legendárny Jozef Golonka sledoval zápas proti Rusom so Sportnetom.

BRATISLAVA. Bol prvý slovenský kapitán v československej hokejovej reprezentácii.

Fanúšikovia v oboch častiach bývalého spoločného štátu na neho dodnes radi spomínajú najmä vďaka jeho výkonom v nezabudnuteľných súbojoch proti Sovietskemu zväzu.

Legendárny Jozef Golonka aktívne sleduje aj dianie na MS v hokeji v Rige.

"Ako dopadne zápas proti Rusom? Bude to ťažké, ale proti Rusom sa nám vždy darilo, vždy sme proti nim hrali veľmi dobre a v posledných rokoch sme ich aj porážali.

Tento šampionát je podobný Göteborgu 2002, lebo väčšina mužstiev nie je silná. Švédi, Američania tam majú hráčov, z ktorých ani jedného nepoznáš, Kanaďania prišli na pivo. Nikto nechcel prísť do bubliny. A my máme možnosť využiť tú situáciu, ako sme ju využili v Göteborgu.

Švédi a Fíni mali len zopár hráčov z NHL, Rusi sa pohádali medzi sebou a my sme to využili a vyhrali sme," povedal Golonka krátko pred začiatkom zápasu proti Rusku.

Sportnet nakrúcal počas zápasu Slovensko - Rusko s legendou slovenského hokeja video medailón, ktorý ponúkneme v najbližších dňoch. 

"Naši mladí sa mi páčia – veľmi dobre hrajú. To je dôkaz toho, že máme dosť talentov. Vychovali ich slovenskí tréneri, preto nechápem, že angažujeme cudzích trénerov do našej extraligy?" dodal Golonka. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»V Rige môžeme napodobniť Göteborg, tvrdí legendárny Jozef Golonka