Jozef Bubenko opäť trénerom gréckeho Iraklisu Solún

SITA|26. jan 2010 o 09:28

Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jozef Bubenko (58 rokov) sa po krátkej prestávke vracia do gréckej najvyššej súťaže.

BRATISLAVA.

V pondelok večer podpísal zmluvu s aktuálne trinástym mužstvom v 16-člennej tabuľke gréckej elitnej súťaže Iraklis Solún. V utorok o tom informoval denník Šport. Rodák z Prešova v tomto klube už pôsobil v roku 2007, takže sobotňajší domáci duel s Kavalou bude jeho obnovenou premiérou na lavičke Iraklisu. O týždeň neskôr bude pre bývalého ligového hráča Tatrana Prešov, Dukly Banskej Bystrice a JAS Bardejov skúšobným kameňom derby s PAOK Solún.

Jozef Bubenko, ktorý s novým gréckym zamestnávateľom podpísal zmluvu do konca súťažného ročníka 2009/2010, v minulosti trénoval Slovan Giraltovce, Tatran Prešov, JAS Bardejov, Inter Bratislava, FC Spartak Trnava a okrem Iraklisu Solún aj Panionios Atény.

Najväčšie úspechy slávil na bratislavských Pasienkoch, keď v rokoch 2000 a 2001 jeho zverenci získali pre žlto-čierne farby dvakrát za sebou cenné double (víťaz ligy a víťaz Slovenského pohára, pozn.) a na lavičke Panioniosu Atény, keď tento grécky klub doviedol do Pohára UEFA. Unikátne bolo aj jeho účinkovanie v BSC JAS Bardejov, s ktorým postúpil z III. ligy až do najvyššej slovenskej súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Jozef Bubenko opäť trénerom gréckeho Iraklisu Solún