S hokejovými MS sa lúči aj RTVS. Od budúceho roka bude hokej vysielať nová stanica

Hokejisti Slovenska po zápase Slovinsko - Slovensko na MS v hokeji 2023.
Hokejisti Slovenska po zápase Slovinsko - Slovensko na MS v hokeji 2023. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Miloslav Šebela|24. máj 2023 o 11:00

Hokej patril na RTVS medzi najsledovanejšie programy.

RIGA. Fanúšikovia v Riga Arene tlieskali a užívali si postup do štvrťfinále. Pre Lotyšov to bol výnimočný moment. Video z tejto chvíle zdieľal na sociálnych sieťach aj populárny český komentátor Robert Záruba.  

„Krutý koniec nielen pre slovenský hokej ale aj pre kolegov z RTVS, ktorým končia televízne práva na MS v hokej,“ napísal na twitteri. 

Verejnoprávna televízia vysielala hokejové MS nepretržite od roku 2001. Od roku 2024 budú hokejové majstrovstvá vysielať JOJ ŠPORT.

Práva získalo na ďalších päť rokov.

JOJ Group získala vysielacie práva už v roku 2020.

„Pre nás je dôležitá aj prezentácia celej štruktúry daného športu. Máme síce práva na majstrovstvá sveta v hokeji od roku 2024, ale už dnes máme podpísanú zmluvu so Slovenským zväzom ľadového hokeja.

Týždenne vysielame dva zápasy Slovenskej hokejovej ligy, vždy jeden zápas hokejovej osemnástky, či aktuálne turnaj tímov do 17 rokov z Piešťan a pribudne extraliga. Takže keď v roku 2024 prídu majstrovstvá sveta, naši diváci budú mať už skúsenosť s vysielaním hokeja v celom portfóliu,“ hovoril v rozhovore pre Sportnet pred rokom a pol šéf JOJ ŠPORT Roman Neuschl.

V minulosti s okrem RTVS vysielala hokejové MS aj televízia Markíza v rokoch 1998 až 2000.

Hokejové MS patrili na RTVS medzi najsledovanejšie programy vôbec. V máji tradične mala verejnoprávna televízia na trhu vysoký podiel.

Napríklad tohtoročný zápas so Švajčiarskom sledovalo podľa peoplemetrov 919-tisíc divákov (trhový podiel 44 percent) a na webe sledovalo zápas ďalších 300-tisíc ľudí.

Sledované boli aj hokejové štúdiá s Borisom Valábikom a Mariánom Gáboríkom.

Budúci rok sa hokejový šampionát bude konať v Prahe a v Ostrave.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»S hokejovými MS sa lúči aj RTVS. Od budúceho roka bude hokej vysielať nová stanica