Bouwmeester je na tom po kolapse už lepšie, zatiaľ ostáva v nemocnici

Hokejisti oboch tímov po kolapse Bouwmeestera.
Hokejisti oboch tímov po kolapse Bouwmeestera. (Autor: TASR)
SITA|13. feb 2020 o 09:34

Obranca utrpel srdcovú príhodu.

BRATISLAVA. Kanadský hokejista Jay Bouwmeester sa po srdcovej príhode cíti dobre, ale naďalej zostáva hospitalizovaný v nemocnici Irvine Medical Center v Anaheime.

Skúsený 36-ročný obranca St. Louis Blues skolaboval na striedačke počas prvej tretiny utorkového súboja s Anaheimom a neskôr ho v bdelom stave previezli do nemocnice.

Zápas prerušili 7:50 min pred koncom prvej tretiny za stavu 1:1 a napokon ho odložili na neskorší termín.

"Momentálne podstupuje sériu testov a vyšetrení, ktoré majú odhaliť, čo presne sa mu v utorok stalo. Veci sa vyvíjajú pozitívnym smerom," uviedol generálny manažér St. Louis Doug Armstrong na webe NHL.

Poďakovali sa tímu z Anaheimu

"Chceme sa pekne poďakovať nášmu kondičnému trénerovi Rayovi Barilemu a ľuďom z jeho tímu, ale aj medicínskemu oddeleniu Anaheimu za rýchlu reakciu na vzniknutú situáciu, ktorá nastala v zápase.

Nikdy nechcete, aby sa také niečo stalo, ale pracovníci Honda Center v Anaheime to zvládli výborne. Je to ďalšie svedectvo o tom, že NHL a NHLPA majú vo svojom zázemí správnych ľudí v prípadoch, keď treba s niečím urgentne pomôcť," dodal Armstrong.

Držiteľa Stanleyho pohára z minulej sezóny už bol v nemocnici pozrieť kapitán Blues Alex Pietrangelo.

Pietrangelo: Zaujímame sa jeden o druhého

"Boli sme ho navštíviť aj s mojím otcom a spoluhráčmi a uistili sme sa, že je v dobrých rukách. Niektorí sme mali možnosť s ním aj hovoriť a cítime sa teraz všetci lepšie," uviedol Alex Pietrangelo.

Tím St. Louis Blues strávil noc v Kalifornii a v stredu sa presunul do Las Vegas, kde si vo štvrtok zmeria sily s domácimi Golden Knights.

"Bude pre nás náročné odohrať štvrtkový zápas. Máme však zlepšenú náladu, keď už vieme, že sa Jay cíti lepšie. Zaujímame sa jeden o druhého v tíme. Keď sa niečo niekomu prihodí, nie je to ostatným ľahostajné," pokračoval Pietrangelo.

Dodal ešte, že aj viacerí hráči Anaheimu sa zaujímali o zdravotný stav Bouwmeestra v nemocnici. "Hráčska komunita v NHL sa vie v takýchto situáciách zomknúť. Hráči, tréneri či kondiční tréneri máme k sebe blízko a tvoríme jedno výnimočné bratstvo," uzavrel Pietrangelo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bouwmeester je na tom po kolapse už lepšie, zatiaľ ostáva v nemocnici