Jašin končí v Islanders, klub ho vykúpil spod zmluvy

SITA|6. jún 2007 o 13:55

NEW YORK 6. júna (SITA) - Šesťročné partnerstvo medzi klubom hokejovej NHL New York Islanders a ruským útočníkom Alexejom Jašinom sa končí. Kapitán mužstva mal pritom s "ostrovanmi" platný kontrakt ešte ...

NEW YORK 6. júna (SITA) - Šesťročné partnerstvo medzi klubom hokejovej NHL New York Islanders a ruským útočníkom Alexejom Jašinom sa končí. Kapitán mužstva mal pritom s "ostrovanmi" platný kontrakt ešte na ďalšie štyri roky. Vedenie Islanders sa rozhodlo vykúpiť ho spod zmluvy, takže Rus sa stal voľným hráčom. Jašin odohral za newyorský klub celkovo 346 stretnutí, v ktorých strelil 119 gólov a na ďalších 171 prihral.

"Toto rozhodnutie bolo jedným z najťažších, aké som kedy urobil. V klube si Alexeja ako hráča, spoluhráča a človeka veľmi vážime. Bol súčasťou prebudovávania nášho tímu v čase, keď sa nám osem sezón nedarilo postúpiť do play off. Za nás všetkých v Islanders mu želám do jeho ďalšej kariéry len všetko najlepšie,“ vyjadril sa vo svojom stanovisku na klubovej internetovej stránke majiteľ Islanders Charles Wang.

Jašin najlepšiu sezónu v drese ostrovanov prežil v ročníku 2001/2002, keď v 78 stretnutiach nazbieral 75 bodov (32+43). V poslednej sezóne vynechal pre zranenie kolena 24 duelov, v 58 zápasoch si však do štatistík pripísal 50 bodov (18+32). "Vždy som dôveroval klubovej vízii Charlesa Wanga a aj napriek tomu, že už nebudem jej súčasťou, verím, že sa Islanders vydal správnym smerom. Ja sa už teším na novú kapitolu v mojom živote,“ uviedol Jašin.

Nachádzate sa tu:
Domov