Jágr to dokázal. Materský klub doviedol k postupu do extraligy

Jaromír Jágr (vpravo) so spoluhráčom Tomášom Plekancom.
Jaromír Jágr (vpravo) so spoluhráčom Tomášom Plekancom. (Autor: rytirikladno/ instagram)
Sportnet|29. apr 2021 o 19:23

O postupujúcom rozhodol až siedmy zápas.

Chance liga - finále, 7. zápas:

Kladno - Dukla Jihlava 5:2 (4:1, 0:1, 1:0)

Góly: 8. Hlava, 9. Marosz (Jágr, Snuggerud), 12. Marosz (Kubík), 19. Račuk (S. Zacharčuk, Hlava), 60. S. Zacharčuk (Machač, Račuk) – 20. Fronk (T. Harkabus, Illéš), 27. Lichanec (Čachotský, T. Havránek)

KLADNO. Český hokejista Jaromír Jágr doviedol rodné Kladno k postupu do tamojšej najvyššej súťaže. Ako hrajúci majiteľ klubu sa podieľal na finálovom triumfe nad Duklou Jihlava 4:3 na zápasy. 

Po tom, ako prvých šesť zápasov vyhral zakaždým hosťujúci tím, musel o víťazovi rozhodnúť až siedmy zápas. Domáce Kladno ho zvládlo lepšie a najmä vďaka vydarenej úvodnej tretine vyhralo 5:2. 

Kladnu mimoriadne vyšiel úsek od 8. do 19. minúty, keď strelilo štyri góly. Dva z nich dosiahol Rostislav Marosz, pričom pri prvom si pripísal asistenciu aj Jágr.

Hráči Jihlavy dvoma gólmi zdramatizovali zápas, ale viackrát už slovenského brankára Andreja Košarišťana neprekonali. Naopak, gólom do prázdnej bránky spečatil postup domáceho tímu Stepan Zacharčuk. 

Kladno sa medzi českú elitu vracia po ročnej prestávke, Jihlava hrala naposledy extraligu ešte v sezóne 2017/2018. 

"Myslel som si, že to nebude na sedem zápasov a vyhráme jednoduchšie. Dnes rozhodla prvá tretina, predsa len štvorgólový náskok je obrovský.

Musím však dať veľký kredit Jihlave. Nevzdala sa ani za stavu 0:4, mala obrovské šance a my šťastie, že sme napokon vyhrali," povedal Jágr pre ČT Sport.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Jágr to dokázal. Materský klub doviedol k postupu do extraligy