Chalani, neblbnite, nesmiete ma podceňovať, vraví Jágr

Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. (Autor: SITA/AP)
SITA|7. okt 2019 o 12:03

Česká legenda sa do dôchodku nechystá.

BRATISLAVA. Jaromír Jágr je neskutočný zjav nielen českého, ale aj celosvetového hokeja. Má už 47 rokov a stále udivuje davy svojím majstrovstvom na ľadovej ploche.

V českej extraligy je hlavným ťahúňom Kladna, ktoré sám vlastní.

V sobotu dvoma gólmi zariadil domáci triumf Kladna nad dovtedy nezdolaným Libercom (5:3), v nedeľu však ani jeho dva kanadské body nestačili na body v súboji v Pardubiciach (2:3).

"Štve ma to. Keby boli Pardubice jasne lepšie, nepoviem ani slovo. Ale my sme si ten zápas prehrali sami. Musíme na tento duel zabudnúť," prezradil Jágr pre český iSport.cz.

Som z iného cesta, vraví Jágr

Viac ako hodnotenia zápasov u Jaromíra Jágra vždy zaujme debata o jeho aktívnom pôsobení aj v hokejovo vysokom veku. Veď len málo hráčov hokejovej histórie hralo na vrcholnej úrovni tak dlho ako on.

"Nie som až taký zlý hráč. Chalani, hral som 30 rokov v NHL. Neblbnite, nesmiete ma podceňovať," povedal novinárom so smiechom po nedeľňajšom súboji v Pardubiciach.

Jaromír Jágr už dlhšie hovorí o tom, že by rád hral aspoň do päťdesiatky. "Kto tomu doteraz veľmi neveril, asi ma porovnával sám so sebou, preto sa tomu nečudujem. Ale ja som z iného cesta," pokračoval s úsmevom.

Nikto netrénoval toľko, ako ja

Na otázku českých žurnalistov, či je z rovnakého cesta ako legendárny Gordie Howe, ktorý hral v NHL do veku 52 rokov, odpovedal: "Neviem, ako by som to vysvetlil.

Toľko, koľko som ja v mladosti trénoval, netrénoval v živote nikto. Aspoň si to myslím. Neverím, že by bol niekto štyri hodiny denne na ľade a robieval tisíc drepov. Neverím. To nerobia hráči ani teraz."

Priznal tiež, že aktuálne už nemusí trénovať tak intenzívne ako kedysi. "Už to mám v sebe, nazbieralo sa mi to z mladosti. Všetko ide v programe autopilot," poznamenal.

"Kto tvrdo nepracoval v mladom veku, teraz to už ťažko doženie. Je to ako s angličtinou. Je poriadny rozdiel, či sa ju začneš učiť ako dvoj či trojročný alebo v tridsiatke," doplnila megahviezda svetového hokeja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Chalani, neblbnite, nesmiete ma podceňovať, vraví Jágr