Jankovičová uštedrila Venus Williamsovej najťažšiu prehru kariéry

SITA|7. máj 2010 o 12:57

Na štvrtkové večerné štvrťfinále dvojhry na tenisovom turnaji Internazionali BNL d´Italia na antuke v Ríme jeho aktérky tak skoro nezabudnú.

RÍM. Zatiaľ čo Venus Williamsová by ho najradšej čo najrýchlejšie vymazala z pamäte, Jelena Jankovičová by si ho tam chcela udržať čo najdlhšie. Dvadsaťpäťročná Srbka po impozantnom výkone skúsenejšiu Američanku doslova vyhnala z kurtu po výsledku 6:0, 6:1 a nepotrebovala na to ani jednu celú hodinu. Viaceré internetové zdroje píšu o tom, že 29-ročná Venus utrpela najťažšiu prehru vo svojej 16-ročnej profesionálnej kariére, v ktorej okrem iného získala päť wimbledonských a dovedna sedem grandslamových titulov. Srbská tenistka je víťazkou rímskeho turnaja z rokov 2007 a 2008 a na tradičnej generálke pred Roland Garros sa jej už pravidelne veľmi darí. V súboji proti V. Williamsovej využila všetkých šesť možností na brejk a sama odvrátila obe súperkine.

"Odohrali sme proti sebe viacero dramatických a náročných zápasov. V tomto kontexte je neuveriteľné, čo sa mi teraz podarilo. Toto je pre mňa veľké víťazstvo. Dôležité pre moje sebavedomie," komentovala spokojná a zrejme aj prekvapená Jankovičová. Bývalá svetová jednotka a aktuálna sedmička je známa svojou precíznou hrou na antuke, no v aktuálnej sezóne na svojom obľúbenom povrchu napríklad dvakrát podľahla Daniele Hantuchovej (na turnaji v Charlestone a vo fedcupovom súboji v Belehrade) a pred dvojmiliónovým podujatím v Ríme sa nedostala na turnajoch cez štvrťfinále. Podarilo sa jej to až teraz na Foro Italico, kde v piatkovom semifinále po 16.00 h vyzve druhú z amerických tenisových sestier - svetovú jednotku Serenu Williamsovú. "Nesmiem sa príliš opájať pocitom hladkého víťazstva. Každý zápas proti sestrám je veľkou výzvou. Mojou snahou bude hrať svoj najlepší tenis, lebo len tak môžem uspieť," povedala Jankovičová. Jej piatková súperka S. Williamsová sa v turnajovom dianí objavila v dôsledku zranenia prvýkrát od triumfu na januárovom Australian Open v Melbourne a už bude bojovať o finálovú účasť. "Koleno zatiaľ drží, takže je všetko v poriadku. Na druhej strane však nemôžem uveriť, že som ešte stále v hre," poznamenala najvyššie nasadená S. Williamsová, ktorá si vo štvrtok poradila s Ruskou Mariou Kirilenkovou hladko 6:1, 6:4. Zo siedmich vzájomných zápasov oboch hráčok dominovala Američanka v štyroch. Ani jeden duel však dosiaľ neodohrali na antuke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jankovičová uštedrila Venus Williamsovej najťažšiu prehru kariéry