Ján Vlasko si odkrútil debut v Gambrinus lige

SITA|15. máj 2007 o 09:10

PRAHA 15. mája (SITA) - V pondelok bol za riekou Moravou na programe najväčší šláger 28. kola českej najvyššej futbalovej súťaže Gambrinus ligy, ktorý mohol veľa napovedať v otázke boja o majstrovský ...

PRAHA 15. mája (SITA) - V pondelok bol za riekou Moravou na programe najväčší šláger 28. kola českej najvyššej futbalovej súťaže Gambrinus ligy, ktorý mohol veľa napovedať v otázke boja o majstrovský titul. Na Letnej totiž prvá Sparta Praha privítala druhý Liberec, pričom v prípade plného bodového zisku sa mohli "rudí" odpútať od svojho prenasledovateľa a dve kolá pred koncom si vybudovať štvorbodový náskok. Nestalo sa, v Prahe sa napokon zrodila remíza 1:1 a zverenci trénera Michala Bílka tak majú na čele tabuľky pred Slovanom stále len jednobodový náskok. V hre o titul je ešte aj Mladá Boleslav, ktorá na Spartu stráca dva body, teoreticky má stále šancu ešte aj Slavia, tá však má na svojho veľkého mestského rivala už 4-bodové manko.

Okrem boja o titul mohla slovenských futbalových priaznivcov zaujať aj 43. min. Vtedy totiž pre zdravotné problémy musel odísť z ihriska predčasne stredopoliar Slovana a člen národného tímu SR Ivan Hodúr, ktorého vystriedal jeho krajan, ešte len 17-ročný Ján Vlasko. Slovenský juniorský reprezentant, ktorý prišiel do Liberca v zimnom prestupovom období zo ZTS Dubnica, si na Letnej odkrútil svoj nečakaný debut v Gambrinus lige. "Je to super zážitok hrať prvý zápas na ihrisku Sparty," cituje utorňajšie vydanie českého denníka Sport odchovanca prievidzského futbalu, ktorý pred piatimi rokmi hrával práve za žiakov Sparty Praha. "V dvanástich som v Sparte strávil deväť mesiacov, ale nepáčilo sa mi tam. Neboli tam dobré podmienky, tak som sa vrátil do Prievidze," vysvetlil Ján Vlasko, ktorý v zápase uvidel žltú kartu a ako v hodnotení po zápase uviedol pre Českú televíziu tréner hostí Vítězslav Lavička, "obstál so cťou." Z trávnika sa musel predčasne, už v 20. min, porúčať pre zranenie aj ďalší Slovák, pravý obranca Liberca Peter Šinglár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ján Vlasko si odkrútil debut v Gambrinus lige