Zlatú kopačku dostal aj Schranz. Kompletný rebríček strelcov na EURO 2024

Ivan Schranz.
Ivan Schranz. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. júl 2024 o 23:08

Ocenenie získalo celkovo šesť hráčov.

BERLÍN. Slovenský útočník Ivan Schranz dostal významné ocenenie. Stal sa najlepším strelcom práve ukončeného EURO 2024 (ME vo futbale).

Na turnaji zaznamenal v štyroch zápasoch tri góly, vďaka čomu dostal Zlatú kopačku. Ocenenie však nezískal sám, rozdelili si ho šiesti hráči.

Okrem Schranza ho dostal aj Dani Olmo zo Španielska, Cody Gakpo z Holandska, Georges Mikautadze z Gruzínska, Harry Kane z Anglicka a Jamal Musiala z Nemecka.

UEFA tesne pred finále zmenila pravidlo v udeľovaní tohto ocenenia. Kým doteraz rozhodoval o víťazovi počet gólov aj asistencií, teraz sa na prihrávky neprizeralo.

Toto pravidlo predstavuje zmenu oproti predchádzajúcemu turnaju spred troch rokov, keď portugalský útočník Cristiano Ronaldo dostal Zlatú kopačku, pretože k piatim gólom pridal aj jednu asistenciu.

Český útočník Patrik Schick, ktorý na turnaji skóroval rovnako ako CR7 päťkrát, ocenenie nedostal, pretože nezaznamenal ani jednu asistenciu.

Rebríček strelcov na EURO 2024

  • 1. Olmo (Španielsko), Gakpo (Holandsko), Mikautadze (Gruzínsko), Kane (Anglicko), Musiala (Nemecko), Schranz (Slovensko) všetci po 3
  • 2. Ruiz (Španielsko), Bellingham (Anglicko), Havertz (Nemecko), Williams (Španielsko), Demiral (Turecko), Embolo (Švajčiarsko), Füllkrug (Nemecko), Malen (Holandsko), Marin (Rumunsko), Wirtz (Nemecko) všetci po 2
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Zlatú kopačku dostal aj Schranz. Kompletný rebríček strelcov na EURO 2024