Iniesta: Mourinho narobil viac škody ako úžitku

Andrés Iniesta
Andrés Iniesta (Autor: SITA/AP)
TASR|9. jún 2013 o 12:44

Stačí sa pozrieť na fakty, cituje Iniestu denník El País.

MADRID. José Mourinho počas svojho trojročného pôsobenia na lavičke Realu Madrid priniesol pre španielsky futbal viac zlého, ako dobrého. To je názor stredopoliara FC Barcelony a španielskeho reprezentanta Andrésa Iniestu.

Portugalčan Mourinho opustil "biely balet" tri roky pred tým, ako sa mu mal skončiť kontrakt. Madridský klub v uplynulom ročníku získal len španielsky Superpohár a Mourinho sa po sezóne vráti do FC Chelsea.

Jeho pôsobenie v španielskej metropole bolo zatienené sériou incidentov a postupne sa odcudzil významnej časti vlastných fanúšikov.

S nepochopením a kritikou sa Mourinho stretol, keď nechal sedieť na lavičke náhradníkov brankára a kapitána tímu Ikera Casillasa.

"Stačí sa pozrieť na fakty," cituje Iniestu denník El País, ktorý sa pýtal, či Mourinho poškodil španielsky futbal. "Áno, poškodil. Celkovo mu priniesol viac škody ako úžitku. O tej osobe však nechcem viac hovoriť. Takže, ak je to možné, zmeňme tému," skonštatoval 29-ročný Iniesta.

Päťdesiatnik Mourinho bol asistentom trénera v Barcelone koncom 90-tych rokoch a viedol aj FC Porto a Inter Miláno. S oboma klubmi zvíťazil v Lige majstrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Iniesta: Mourinho narobil viac škody ako úžitku