Skuhravý neprepadá eufórii, Varga je sklamaný z prístupu k derby

Momentka zo zápasu Podbrezová - Banská Bystrica.
Momentka zo zápasu Podbrezová - Banská Bystrica. (Autor: Facebook/MFK Dukla Banská Bystrica)
Titanilla Bőd|25. feb 2022 o 23:49

Jedným z kľúčových hráčov stretnutia bola nová posila Podbrezovej Marek Kuzma.

PODBREZOVÁ, BANSKÁ BYSTRICA. Šláger kola, mesiaca, možno celej jari. V Podbrezovej sa v úvodnom jarnom kole II. futbalovej ligy stretli dve najlepšie mužstvá, ktoré mali po jesennej časti rovnaký počet bodov.

Horehronské derby zvládol lepšie FK Železiarne Podbrezová, ktorý zdolal MFK Dukla Banská Bystrica 2:0 gólmi Rolanda Galčíka a Samuela Ďatka.

Útočné duo na lavičke

Úderné útočné duo hostí David Depetris a Róbert Polievka v základnej zostave chýbalo.

„Ak by boli zdraví, išiel by som sám proti sebe, ak by som ich nedal od začiatku,“ uviedol pre Sportnet tréner Dukly Stanislav Varga.

Polievka však mal zlomený palec a Depetris mal problémy s lýtkom. „Nie som padnutý na hlavu, aby sa v prvom zápase zranili a nemohli hrať celú súťaž,“ dodal tréner Banskobystričanov.

Zostava hostí neprekvapila ani kouča domácich Romana Skuhravého. „Počítal som s tým, lebo obaja mali veľký tréningový výpadok. Ja by som to postavil podobne, najmä na tomto teréne,“ poznamenal pre Sportnet český tréner.

Podbrezová - Banská Bystrica 2:0 (1:0)

Góly: 24. Galčík, 52. Ďatko

Zostavy a podrobné štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>

Dve asistencie Kuzmu

Jedným z kľúčových hráčov stretnutia bola nová posila Podbrezovej Marek Kuzma, ktorý na jeseň v drese Dubnice strelil deväť gólov. Veľmi dobre sa prezentoval aj v prvom súťažnom stretnutí za Podbrezovú, keď prihral na obidva góly.

„Marek na mňa spravil obrovský dojem už počas prípravy. Takého pokorného, pracovitého hráča, ktorý chce niečo dokázať a má takéto schopnosti, nevidím často. Bola to naša trefa, a bude ešte lepší,“ vravel uznanlivo Skuhravý.

Dobrý výkon podal aj strelec prvého gólu Galčík, ktorý sa v zime dohodol so Žilinou, no posilní ju až od leta a jarnú časť absolvuje ešte v Podbrezovej.

„Najdôležitejším faktom je, že mužstvo ostalo pohromade. Už sa mi veľakrát stalo, že sa mužstvo rozpadlo, lebo hráči ukázali kvalitu a odišli do iných klubov. Tu tím ostal pokope,“ zdôraznil Skuhravý.

„Žilina je pre Galčíka správny krok. Ukázal, že je zabijak a vie dávať góly. Vážim si to, že ešte pol roka ho tu máme,“ dodal.

Druhý gól domácich pridal striedajúci Samuel Ďatko. Po ňom prišla trošku rozháraná fáza Podbrezovej, kontaktný gól mohol dať David Depetris, ktorý prišiel na ihrisko v úvode druhého polčasu.

Posledných desať minút hrali domáci po vylúčení Reného Paraja v početnej nevýhode, ale súperovi nedovolili skórovať.

Zaslúžená výhra Podbrezovej

V drese hostí nastúpili tri nové akvizície: Peter Mazan, Timotej Záhumenský a Matej Franko. „Nerád by som hodnotil individuálne výkony, lebo sme prehrali ako mužstvo,“ komentoval dianie na ihrisku Varga.

Ťažko znášal, že jeho zverenci nehrali tak, ako to od nich očakával. „Chcel som, aby hrali tak, ako trénovali celý týždeň. Hrali však niečo úplne iné. Som sklamaný najmä z prístupu, pretože sa hralo o prvé miesto a bolo to derby,“ zdôraznil tréner Dukly.

„Podbrezová vyhrala zaslúžene, bola lepšia vo všetkých činnostiach v tomto zápase,“ podčiarkol.

Prvý krok z trinástich

Pred stretnutím sa veľa hovorilo o tom, že horehronské derby veľa napovie o ďalšom vývoji v druhej lige.

Z hľadiska vzájomných zápasov má navrch Podbrezová, ktorá svojho najväčšieho rivala zdolala aj na jeseň 3:2. Navyše už má aj trojbodový náskok na čele tabuľky.

„Stále sa hrá dvanásť kôl, futbal nie je o jednom kole. Aj keď to teraz má Podbrezová vo vlastných rukách. Na jeseň po zápase s Podbrezovou sme mali dobrú šnúru, možno sa nám to podarí aj teraz. Nemyslím si, že Podbrezová vyhrá každý jeden zápas,“ povedal Stanislav Varga.

Jeho náprotivok Roman Skuhravý tiež nechce preceňovať význam jedného víťazstva.

„Zápas bol emočne náročný, o to viac si cením to, akým spôsobom sme to zvládli. Toto stretnutie je však už história, neprepadáme eufórii. Do konca sezóny máme trinásť krokov, jeden ťažký už máme za sebou, ale už sa s pokorou pripravujeme na Skalicu,“ uzavrel kouč Podbrezovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Skuhravý neprepadá eufórii, Varga je sklamaný z prístupu k derby