Ibrahimovič si za urážky rozhodcu nezahrá štyri zápasy

Zlatan Ibrahimovič.
Zlatan Ibrahimovič. (Autor: TASR/AP)
TASR|10. apr 2015 o 08:05

Ibrahimovič vypovedal pred komisiou vo štvrtok, trest vojde do platnosti budúci utorok.

PARÍŽ. Disciplinárna komisia francúzskej futbalovej súťaže Ligue 1 potrestala švédskeho útočníka Parížu St. Germain Zlatana Ibrahimoviča.

Za verbálnu inzultáciu hlavného rozhodcu po prehre 2:3 na ihrisku Girondins Bordeaux si nezahrá štyri zápasy. Informovala agentúra Reuters.

Ibrahimovič pred komisiou vypovedal vo štvrtok 9. apríla. Šéf DK LFP Sebastien Deneux následnej uviedol, že Ibrahimoviča uznali za vinného z urážok.

Trest vojde do platnosti v utorok. Ibrahimovič ešte môže odohrať sobotňajšie finále Ligového pohára proti Bastii na Stade de France.

Po inkriminovanom zápase Švéd v angličtine rozhorčene konštatoval, že za 15 rokov pôsobenia vo futbale nevidel takého rozhodcu ako Lionel Jaffredo.

V mixzóne si potom uľavil "Do čerta s Francúzskom", čo nahnevalo ministra športu Patricka Kannera, ktorý ho požiadal o ospravedlnenie. To následne Švéd aj urobil. Urážka krajiny však nespadala do kompetencie DK, preto ju neriešila.

Tridsaťtriročný Ibrahimovič tiež nemôže nastúpiť v prvom štvrťfinále Ligy majstrov 2014/15 proti FC Barcelone za červenú kartu v osemfinálovej odvete na londýnskom Stamford Bridge, kde PSG aj v oslabení s Chelsea po predĺžení remizoval 2:2 a postúpil medzi osem najlepších tímov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ibrahimovič si za urážky rozhodcu nezahrá štyri zápasy