Hviezdami týždňa v NHL sa stali Panarin, Burns a Murray

(Autor: Twitter)
TASR|4. apr 2016 o 19:38

V dvoch dueloch zaznamenal osem bodov, v každom štyri. Artemij Panarin z Chicaga Blackhawks sa stal hráčom týždňa v NHL.

NEW YORK. Hviezdami týždňa zámorskej hokejovej NHL sa za uplynulé obdobie stali ľavý krídelník Chicaga Blackhawks Artemij Panarin, obranca San Jose Sharks Brent Burns a brankár Pittsburghu Penguins Matt Murray.

Informoval oficiálny web ligy nhl.com.

Takýto gól strelil Artemij Panarin v nedeľu do siete Bostonu.

Panarin nazbieral osem bodov v troch dueloch (3+5), čím pomohol Blackhawks k dvom víťazstvám a postupu do play off.

Všetkých osem bodov získal v posledných dvoch zápasoch v uplynulom týždni, keď zaznamenal dva štvorbodové večery za sebou.

V súboji s Winnipegom Jets (5:4 pp) mal bilanciu 2+2, v zápase s Bostonom (6:4) strelil gól a pridal tri asistencie.

Najproduktívnejší nováčik NHL dval dvadsaťosem gólov a zaznamenal 72 bodov.

panarin2_res.jpg

Artemij Panarin strieľa na brankára Ondřeja Pavelca z Winnipegu Jets. FOTO - TASR/AP.

Burns strelil jeden gól, zaznamenal šesť asistencií a bodoval vo všetkých štyroch zápasoch. V aktuálnej sezóne je najlepším strelcom spomedzi všetkých obrancov NHL. Dal dvadsaťsedem gólov a v kanadskom bodovaní zadákov (74 bodov) je druhý za kapitánom Ottawy Senators Erikom Karlssonom.

Dvadsaťjedenročný brankár Penguins Matt Murray vychytal tri víťazstvá v troch štartoch s priemerom 1,95 inkasovaného gólu na zápas a s úspešnosťou zásahov 92,9 percenta.

V zápase s Buffalom Sabres (5:4 pp a sn) zaznamenal 26 zásahov. Proti New Yorku Islanders (5:0) chytil 25 striel a tešil sa z prvého shutoutu v kariére. Na záver zastavil 28 pokusov Philadelphie Flyers a prispel k víťazstvu 6:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdami týždňa v NHL sa stali Panarin, Burns a Murray