Hviezdami týždňa v NHL sa stali Benn, Holtby a Galchenyuk

Hokejista Dallasu Stars Jamie Benn (vpravo) podáva už dlhodobo skvelé výkony.
Hokejista Dallasu Stars Jamie Benn (vpravo) podáva už dlhodobo skvelé výkony. (Autor: SITA/AP)
TASR|30. nov 2015 o 18:44

Vlani získal Trofej Arta Rossa pre najproduktívnejšieho hráča základnej časti. Jamie Benn má aj v tejto sezóne skvelú formu. V NHL ho vyhlásili za prvú hviezdu týždňa.

NEW YORK. Hviezdami uplynulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa stali ľavý krídelník Dallasu Jamie Benn, brankár Washingtonu Braden Holtby a center Montrealu Alex Galchenyuk. Informoval oficiálny web súťaže.

Úradujúci víťaz Art Ross Trophy Benn odohral tri súboje, z toho dva víťazné. Počas nich nazbieral štyri góly a šesť asistencií. A vedie tabuľku strelcov profiligy s osemnástimi gólmi, v kanadskom bodovaní je druhý s 35 bodmi.

Jeden z gólov Jamieho Benna v uplynulom týždni.

Druhou hviezdou sa v sledovanom období stal brankár Washingtonu Holtby, ktorý vyhral všetky štyri zápasy. Zaznamenal v nich priemer 1,75 gólu na zápas a vyše 94-percentnú úspešnosť zákrokov.

Aj vďaka nemu sú Capitals na čele Metropolitnej divízie.

Holtby chytil proti Edmontonu všetkých tridsaťtri striel - bol to jeho prvý shutout v sezóne, resp. 21. v kariére. S pätnástimi výhrami má najlepšiu brankársku bilanciu v NHL v doterajšom priebehu sezóny.

holtby_res.jpg

Braden Holtby (vpravo) vyhral v tejto sezóne spomedzi brankárov zatiaľ najviac zápasov v NHL. FOTO - TASR/AP.

Galchenyuk pomáha výbornými výkonmi Canadiens k prvému miestu v súťaži. V troch zápasoch nazbieral štyri góly a pridal jednu asistenciu.

V doterajších 25 dueloch má osemnásť bodov (7+11).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hviezdami týždňa v NHL sa stali Benn, Holtby a Galchenyuk