Hráčmi týždňa Bäckström, Ovečkin a Ellis

TASR|17. nov 2008 o 19:42

Hráčmi uplyulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa v pondelok stali Nicklas Bäckström z Washingtonu, Alexander Ovečkin a Dan Ellis z Nashvillu.

New York. Hráčmi uplyulého týždňa zámorskej hokejovej NHL sa v pondelok stali Nicklas Bäckström z Washingtonu, jeho spoluhráč z tímu Capitals Alexander Ovečkin a brankár Nashvillu Dan Ellis.

Švéd Bäckström bol v uplynulých siedmich dňoch najproduktívnejším hráčom celej súťaže so ziskom 11 bodov za dva góly a deväť asistencií. Štyri zápasy zakončil navyše desiatimi plusovými bodmi. Aj vďaka jeho výkonom Capitals nenašli premožiteľa v riadnom hracom čase a prepracovali sa na čelo Juhovýchodnej divízie.

Jeho ruský spoluhráč Ovečkin ukončil najdlhšie gólové suchoty v kariére, ktoré trvali až deväť zápasov. Pôst si Ovečkin vynahradil skórovaním v každom minulotýždňovom vystúpení a v kanadskom bodovaní (10 bodov) ho prevyšoval iba Bäckström.

Gólman Predators Ellis sa postaral o tri víťazstvá tímu a prezentoval sa priemerom 2,28 gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 94,4 percenta. V dueli so San Jose vytvoril rekord klubu s 54 zákrokmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hráčmi týždňa Bäckström, Ovečkin a Ellis