Hossov agent chce šesť miliónov, Red Wings ponúkajú štyri

Marián Hossa.
Marián Hossa. (Autor: ARCHÍV TASR/AP)
TASR|27. jún 2009 o 09:30

Vedenie amerického hokejového klubu zámorskej NHL Detroit Red Wings má stále záujem o služby slovenského útočníka Mariána Hossu.

DETROIT. Ak sa podľa denníka Globe and Mail dohodnú s hráčovým agentom Ritchom Winterom, generálny manažér Ken Holland ho do tímu zoberie.

Problém však spočíva v tom, že Winter žiada pre Hossu ročný plat vo výške 6 miliónov dolárov, kým Red Wings pre platový strop ponúkajú štyri milióny. Rokovania však budú pokračovať aj po 1. júli, kedy sa 30-ročný Slovák stane voľným hráčom. Ak k dohode napokon príde, denník uvažuje, že pôjde o dlhodobý, možno až 10-ročný kontrakt. V prvých rokoch dostane Hossa svojich 6 miliónov, neskôr však bude musieť "vyžiť" s oveľa nižším príjmom.

Hráčska asociácia NHL a vedenie súťaže už oznámili, že platový strop na ďalšiu sezónu bude 56,8 milióna dolárov. Spodná hranica predstavuje 40,8 milióna. V tíme Detroitu, ktorý je nabitý hviezdami, tak bude ťažšie zmestiť sa do tejto sumy, práve na toto číslo však vedenie Detroitu v Hossovom prípade podľa denníka čakalo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossov agent chce šesť miliónov, Red Wings ponúkajú štyri