Hossa veľa strieľa, no dáva málo gólov

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: ap)
SITA|6. jún 2009 o 14:10

Slovenský hokejový útočník Marián Hossa zaostáva v tohtoročnom play-off o Stanleyho pohára za očakávaniami svojho klubu Detroit Red Wings.

DETROIT. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa zaostáva v tohtoročnom play-off o Stanleyho pohára za očakávaniami svojho klubu Detroit Red Wings, ako aj za svojimi minuloročnými výsledkami v bojoch o severoamerický hokejový grál.

Tridsaťročný pravý krídelník, ktorý v základnej časti v 74 zápasoch zaznamenal 71 bodov a so 40 gólmi bol najlepším kanonierom svojho tímu, má po 20 zápasoch vo vyraďovacích bojoch na konte len 14 bodov a 6 gólov (po dva v každom 4. zápase sérii v prvých troch kolách play-off). Navyše výrazne zaostáva za svojimi minuloročnými výkonmi v play-off, keď v drese Pittsburghu mal po 20 zápasoch na konte 26 bodov a strelil 12 gólov.

"Vždy je tu tlak. No nemôžem sa príliš znepokojovať a začať na to myslieť a klásť si otázky. Môžem len ďalej hrať a využiť svoj inštinkt tak, ako vždy a riešiť veci čo najjednoduchšie," komentoval tento nepriaznivý stav Marián Hossa.

Detroit aj pre jeho bodové "suchoty" prišiel o vedenie 2:0 na zápasy vo finálovej sérii o Stanleyho pohár s Pittsburghom, keď podľahol "tučniakom" na ich ľade dvakrát 2:4. "Cítim to, ako keby sme neurobili skúšky. Musíme využiť náš čas. Musíme hrať uvoľnenejšie a umnejšie ako v Pittsburghu. Ak to dokážeme, som si istý, že všetko dobre dopadne," nestráca Hossa nádej ani za tohto stavu.

Staroľubovnianskemu rodákovi nechýba vo všetkých zápasoch aktivita. Vďaka svojej rýchlosti sa dostáva do šancí a k ich zakončeniu, no nedokáže dopraviť puk do bránky. Je najusilovnejším strelcom "červených krídiel" nielen vo finálovej sérii, kde ma 17 streleckých pokusov na bránku, ale aj v celom play-off, keď na súperových gólmanov vyslal celkovo 94 striel.

Nachádzate sa tu:
Domov