Hossa poslal Chicago do konferenčného finále

Marián Hossa strelil prvý gól v tohtoročnom play-off NHL.
Marián Hossa strelil prvý gól v tohtoročnom play-off NHL. (Autor: TASR/AP)
Marek Kantorík|8. máj 2015 o 06:51

V noci na piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali dva zápasy. Z výhier sa tešili hokejisti Chicaga a Montrealu.

NEW YORK. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa rozhodol prvým gólom v tohtoročnom play-off o víťazstve i postupe Chicaga Blackhawks do finále Západnej konferencie.

Tridsaťšesťročný odchovanec trenčianskej Dukly zaznamenal víťazný gól tri minúty pred koncom, keď skóroval v oslabení do prázdnej bránky.

Víťazný gól Mariána Hossu.

Chicago vtedy vyhrávalo nad Minnesotou Wild už 4:1. Súper však zabojoval a potom strelil dva góly. Blackhawks odolali záverečnému tlaku a sériu ovládli 4:0 na zápasy.

„V tejto fáze ročníka máme hrať najlepší hokej. Myslím si, že sa nám to darí. Máme skvelých fanúšikov, mesto našimi zápasmi žije. Teraz máme pár dni voľno a potom sa pripravíme na ďalšie duely,“ povedal agentúre AP útočník Chicaga Patrick Kane.

Hossa odohral v zápase osemnásť minút. Zaknihoval aj plusový bod a štyri strelecké pokusy.

Blackhawks si musia ešte počkať na súpera v Západnej konferencii. V boji o postup do finále Stanleyho pohára narazia na Anaheim alebo Calgary. Ducks v sérii vyhrávajú nad Flames 2:1.

V druhom súboji sa Montreal vyhol vypadnutiu po štvorzápasovej sérii, keď vyhral na ľade Tampy Bay 6:2.

Canadiens viedli po dvoch tretinách už 5:0. Najviac sa darilo Maxovi Paciorettymu, ktorý strelil gól v oslabení a pridal dve asistencie.

Kanadský klub zdolal Lightning prvý raz v deviatich tohtosezónnych stretnutiach a znížil sériu na 1:3.

„Po minulom zápase sme nič nezmenili. Hrali sme rovnakým spôsobom ako v úvodnom dueli série. Som naozaj hrdý na mojich hráčov. Za tvrdú prácu dostali odmenu v podobe výhry,“ cituje nhl.com trénera Canadiens Michela Therriena.

Piaty duel sa odohrá v sobotu v Montreale.

NHL - semifinále play-off

Tampa Bay - Montreal 2:6

Góly: 33. Kučerov (Palát, Stralman)(presilová hra), 41. Palát (Johnson, Stamkos)(presilová hra) - 3. Markov (Subban, Pacioretty), 9. Pacioretty (Gilbert)(oslabenie), 26. Desharnais (Weise, Galchenyuk), 30. Petry (Galchenyuk, Subban)(presilová hra), 30. Gallagher (Pacioretty, Plekanec), 45. Prust (Eller, Parenteau).

/stav série: 3:1/

Minnesota - Chicago 3:4

Góly: 27. Haula (Cooke, Dumba), 58. Pominville (Spurgeon, Koivu)(presilová hra), 59. Niederreiter (Dumba, Suter) - 11. Seabrook (Bickell, Oduya), 24. Shaw (Toews, Kane)(presilová hra), 54. Kane (Bickell, Hjalmarsson), 57. HOSSA (Toews)(oslabenie, prázdna bránka).

M. HOSSA (CHI) 18:00, 1+0, +1, 4 strely

/konečný stav série: 0:4, Chicago postúpilo do konferenčného finále/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa poslal Chicago do konferenčného finále