Hossa je najlepší strelec v oslabení medzi aktívnymi hráčmi, dobieha Bondru

Toews a Hossa.
Toews a Hossa. (Autor: SITA/AP)
TASR|12. okt 2014 o 12:02

Slovenský hokejista strelil v noci na nedeľu už svoj 30. gól v oslabení.

CHICAGO. Slovenský hokejista Marián Hossa strelil v noci na nedeľu jubilejný 30. gól v oslabení v profiligovej kariére.

V tejto štatistike je krídelník Chicaga už najlepším spomedzi aktívnych hráčov NHL, keď sa odpútal od útočníka NY Rangers Martina St. Louisa, ktorý dosiaľ skóroval v základnej časti v početnej nevýhode 29-krát.

Na 20. mieste za Bondrom

Hossa sa dostal na čelo poradia vďaka gólu v zápase s Buffalom, spolu s kapitánom Jonathanom Toewsom ušli do rýchleho prečíslenia 2 na 1 a situáciu zakončil presnou strelou zápästím.

"Chceli sme mať zápas pod kontrolou už skôr, ale je cenné, že sme dokázali nájsť cestu k víťazstvu. Ak chceme v budúcnosti uspieť proti top tímom súťaže, musíme hrať v druhej tretine ostrejšie," povedal Hossa pre Chicago Tribune.

Hossa je v počte gólov v oslabení na 20. priečke historickej tabuľky. Vedie ju Wayne Gretzky s 73 zásahmi pred Markom Messierom (63) a Steveom Yzermanom (50).

Spomedzi Slovákov je na tom lepšie ako Hossa už iba Peter Bondra, ktorý počas svojej kariéry nastrieľal v početnej nevýhode 32 gólov.

Tréner by ho chválil aj bez gólu

"Je jedným z tých hráčov, ktorý aj pri vysokej produktivite zostáva zodpovedným v hre dozadu. Treba vyzdvihnúť jeho obojsmernú hru, jeho bekčeking je lepší než u hociktorého iného hráča," pochválil Hossu tréner Chicaga Joel Quenneville.

"Vôbec nie je dôležité, či v zápase skóruje alebo nie, pretože je mnohými inými spôsobmi veľkým prínosom pre naše mužstvo. Nezáleží, aké bodové štatistiky má na konci ročníka, vždy viete, že bol dôležitou súčasťou tímu a svojou hrou mal veľký vplyv na výsledky," citoval kouča denník Daily Herald.

Trenčiansky odchovanec sa môže onedlho zaradiť aj do prestížneho klubu tisíckarov. Už iba štyri body mu totiž chýbajú k dosiahnutiu magickej 1000-bodovej hranice v základnej časti NHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa je najlepší strelec v oslabení medzi aktívnymi hráčmi, dobieha Bondru