Hokejová Minnesota chce nového trénera ešte pred draftom

SITA|6. jún 2009 o 10:46

Kandidátmi na post kouča Minnesoty Wilds sú asistent trénera San Jose Todd Richards a dvojica v uplynulej sezóne prepustených kormidelníkov Peter Laviolette a Craig McTavish.

MINNEAPOLIS. Nový generálny manažér klubu zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wilds Chuck Fletcher si je istý, že nového trénera nájde ešte pred vstupným draftom NHL, ktorý sa uskutoční 26. júna v Montreale.

Fletcherovou výhodou je, že sa pred niekoľkými mesiacmi v pozícii asistenta GM Pittsburghu Penguins podieľal na výbere nového trénera pre "tučniakov", keď vo februári vedenie klubu prepustilo kouča Michela Therriena a dočasne povolalo kormidelníka z farmárskeho tímu Wilkes-Barre/Scranton v AHL Dana Bylsmu.

"Získal som vtedy počas hľadania nového kouča celkom slušný prehľad," zhodnotil pre Star Tribune svoje skúsenosti Fletcher a dodal: "Cítim sa, akoby som strávil mnoho času v ostatných mesiacoch hodnotením a debatami s kandidátmi."

Prvý týždeň vo svojej novej funkcii v Minnesote strávil so skautmi tímu určovaním správnych stratégií pre draft a podpisovanie voľných hráčov. V nasledujúcom období sa chce omnoho agresívnejšie sústrediť na hľadanie trénera. Podľa Star Tribune už Fletcher rokoval s asistentom kouča San Jose Toddom Richardsom a mal by sa stretnúť aj s Petrom Laviolettom a Craigom McTavishom, ktorí sú obaja bez práce. Na listine potenciálnych trénerov však nie je Mario Tremblay. Ten bol asistentom Jacquesa Lemaira, ktorý viedol "divochov" od ich vstupu do NHL v roku 2000 až do konca uplynulej sezóny.

Nový tréner by mal určite priniesť iný štýl, ako vyznával konzervatívny, na defenzívu orientovaný, Lemaire. Fletcher očakáva agresívny prejav s napadaním súpera a rýchlym tempom, ktorý vyznáva Pittsburgh a niekoľko ďalších tímov v NHL.

Aj toto by malo byť argumentom pri presviedčaní hviezdneho krídelník "divochov" Mariána Gáboríka na podpis novej zmluvy s Wild, čo je Fletcherova najväčšia úloha a výzva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hokejová Minnesota chce nového trénera ešte pred draftom