Hokejbalisti Slovenska sa predstavia na turnaji v Plzni, odohrajú štyri zápasy

Hokejbalisti Slovenska.
Hokejbalisti Slovenska. (Autor: Facebook/Hokejbal.sk)
TASR|31. jan 2024 o 11:40

Dvakrát vyzvú domáci tím Česka.

BRATISLAVA. Slovenská hokejbalová reprezentácia sa v rámci prípravy na svetový šampionát vo Švajčiarsku zúčastní na tradičnom turnaji v Plzni (17. a 18. februára).

V nominácii trénera Milana Rampáčka sú dvaja brankári, deväť obrancov a trinásť útočníkov.

Slovákov čakajú na turnaji štyri zápasy, dva proti Švajčiarom a dva proti domácemu výberu. MS v mestách Visp a Raron sa uskutočnia od 21. do 29. júna.

Program

Sobota 17. februára:

14.30 Švajčiarsko - Slovensko

17.00 Slovensko - Česko

Nedeľa 18. februára:

09.00 Slovensko – Švajčiarsko

14.00 Česko – Slovensko

Počas uplynulého víkendu mala reprezentácia dvojdňový tréningový kemp v Žiline, po ňom tréneri zverejnili menoslov hráčov na turnaj.

Ešte predtým sa v polovici decembra Slováci stretli v dvojzápase s Českom, v jednom zápase uspeli 5:4 po predĺžení, v druhom prehrali 3:4 po nájazdoch.

"Zostava do Plzne sa oproti týmto zápasom veľmi nezmenila, vymenili sme päť-šesť hráčov. Nejakých ešte vyskúšame, ale smerom k MS sa to už veľmi meniť nebude.

Máme dosť kvalitných hráčov, ale na MS ich môže ísť len 25. Zatiaľ máme s asistentom Ivanom Káčerom istých asi 17 až 18 mien.

V Plzni nás už bude zaujímať aj výsledok, musíme sa nastaviť tak, že to musíme zvládnuť nielen herne, ale aj výsledkovo.

Švajčiari aj Česi majú typologicky iné tímy, musíme sa na to začať pripravovať," povedal pre TASR reprezentačný kormidelník.

Nominácia Slovenska

Brankari:

Dékany Ondrej (HBK HOKEJMARKET Skalica), Dubnický Tomáš (Leaders Ružinov)

Obrancovia:

Minárik Jozef (LG Zľavomat Bratislava), Zelenka Radovan, Salajka Michal, Sobol Milan (všetci HBK HOKEJMARKET Skalica), Gajdoš Marek, Gajdoš Ivan (obaja HBK Nitrianski Rytieri), Cifranič Matúš (HMHK Vranov nad Topľou), Šulík Nikodém (HK IMS-East Popradskí Piráti), Jenčuš Nicolas (HBC Košice)

Útočníci:

Lukačovič Martin, Martinusík Jaroslav, Holaza Michal (všetci HBK HOKEJMARKET Skalica), Korbáš Matúš, Hryzák Ivan, Piják Lukáš, Balga Róbert (všetci HBK PROTEF Považská Bystrica), Štefanka Tomáš, Revaj Ján, Wachal Juraj (všetci HBK Nitrianski Rytieri), Takáč Jakub (LG Zľavomat Bratislava), Teplický Libor (HK IMS-East Popradskí Piráti), Šatka Ján (ŠK 98 Pruské)

Náhradníci:

Bolibruch Matej (LG Zľavomat Bratislava), Kozák Tomáš (Leaders Ružinov), Cíbik Marcel (ŠK 98 Pruské), Mitra Patrik (HBC Košice), Kolenčík Martin (HBK Nitrianski Rytieri)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hokejbal»Hokejbalisti Slovenska sa predstavia na turnaji v Plzni, odohrajú štyri zápasy