NHL na ZOH 2026? Objavil sa ďalší problém, panujú obavy

Momentka zo ZOH 2010 vo Vancouveri.
Momentka zo ZOH 2010 vo Vancouveri. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|6. dec 2023 o 07:05

Hráči NHL neparticipovali na olympiáde od roku 2014.

MILÁNO. Vedenie Národnej hokejovej ligy prisľúbilo, že sa bude snažiť uzavrieť dohodu o účasti ich hráčov na Zimných olympijských hrách 2026 v Taliansku.

Tá však ešte nevystúpila do platnosti. Liga vníma niekoľko nedoriešených záležitostí, medzi ktoré patrí výstavba štadióna pre hokejový turnaj.

"Nevieme, či ho vôbec začali stavať a z toho máme obavy. Vieme, že tam hráči chcú ísť a chceme im to umožniť. Budeme prispôsobiví, ako to len pôjde, ale príde čas, keď budeme musieť urobiť fixný program sezóny 2025/26," povedal hlavný komisionár súťaže Gary Bettman.

Podotkol, že nemá strach, že by sa tentoraz nedohodli s Medzinárodným olympijským výborom a Medzinárodnou hokejovou federáciou (IIHF) na veciach, ktoré zabránili účasti hráčov na predošlých dvoch turnajoch. Išlo o poistenie či zabezpečenie ubytovania.

S výstavbou arény sa v Miláne podľa neho malo začať skôr.

"Za normálnych okolností sú tieto štadióny postavené rok skôr, aby sa dali nájsť chyby a otestovať veci. Podľa ich projekcie to však nebude hotové pred štvrtým štvrťrokom roku 2025, čo je len 6-8 týždňov pred olympiádou, ak to vôbec stihnú. A už teraz meškajú."

Jeho zástupca Bill Daly znel optimistickejšie. Verí, že existujú alternatívy, ktoré by sa v prípade omeškania dali využiť.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL na ZOH 2026? Objavil sa ďalší problém, panujú obavy