Vojna je tabu. Washington zakázal nosiť na tribúny vlajky Ukrajiny a Ruska

Ruskí hokejisti Iľja Samsonov (vľavo) a Alexander Ovečkin.
Ruskí hokejisti Iľja Samsonov (vľavo) a Alexander Ovečkin. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|5. mar 2022 o 08:50

Capitals upravili podmienky vstupu na zápasy do Capital One Arena.

WASHINGTON. Prebiehajúca vojna na Ukrajine má celosvetový dosah a pozornosť sa logicky sústreďuje na Alexandra Ovečkina a Washington Capitals.

Hoci Ovečkin vystupoval proti vojne Ruska s Ukrajinou, kritika na jeho adresu smerovala aj za podporu Vladimira Putina. Ovečkin má na svojom profile na Instagrame stále ich spoločnú fotografiu.

Neuniklo to ani fanúšikom Capitals, z ktorých viacerí si na predzápasovú rozcvičku pred zápasom s Torontom priniesli ukrajinské vlajky alebo transparenty v jej farbách.

Včera, keď Washington hral doma s Carolinou, však fanúšikovia s ukrajinskými vlajkami neboli vpustení na zápas. Capital One Arena tieto symboly zakázala.

Na to isté upozornil na Twitteri aj Slava Malamud, ktorý upozornil na najnovší dodatok k pravidlám vstupu do haly - zákaz ukrajinských/ruských transparentov.

Capital One Arena následne prišla so stručným prehlásením:

"Prosíme fanúšikov, aby si pripomenuli bezpečnostné pravidlá pri vstupe do Capital One Areny, ako aj zoznam zakázaných predmetov. Vlajky národných tímov sú povolené len vtedy, ak nebránia vo výhľade a zážitku z hry."

Uvidíme, či sa podobné incidenty budú opakovať. Washington dnes večer nastúpi v domácej aréne proti Seattlu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vojna je tabu. Washington zakázal nosiť na tribúny vlajky Ukrajiny a Ruska