Návrat Pricea sa skončil prehrou, Chára odohral cez 18 minút

Carey Price.
Carey Price. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|16. apr 2022 o 05:28

Na programe NHL boli v piatok dva zápasy.

NEW YORK. Po prvý raz od vlaňajšieho finále Stanleyho pohára sa do brány Montrealu Canadiens postavil Carey Price. Legenda klubu čelila New Yorku Islanders.

V ostatných mesiacoch nechytal pre niekoľko dôvodov. Najprv mu v júli museli operovať koleno. Tesne pred začiatkom základnej časti oznámil, že z osobných dôvodov odchádza od tímu, podstúpil liečenie. Potom sa zistili ďalšie problémy s nedoliečeným kolenom a musel začať odznova rehabilitačný proces.

Napriek tomu, že v noci Montreal jasne prestrieľal súpera, nenašli jeho spoluhráči recept na Iľju Sorokina. Ten zo 44 striel nepustil ani jednu, Price z devätnástich dva. Habs podľahli "ostrovanom" 0:3.

"Dnes sme hrali dobre," povedal Price po zápase. "Prísť na štadión a opäť sa celý deň pripravovať na zápas, znamená to pre mňa veľa. Celkovo som sa dnes cítil dobre."

Obranca Zdeno Chára odohral 18 minút a 11 sekúnd, pripísal si dve plusky, rozdal dva bodyčeky a zablokoval štyri strely.

Pred stretnutím sa konala chvíľa ticha za zosnulého legendárneho útočníka Mikea Bossyho. Ten v drese Islanders vyhral štyri Stanley Cupy a mnohými je považovaný za najlepšieho strelca v histórii NHL.

V druhom dueli noci porazili Florida Panthers výsledkom 6:1 Winnipeg Jets.

K jasnej výhre prispel tromi asistenciami Claude Giroux. Tri body a z toho dva góly pozbieral aj Jonathan Huberdeau, ktorý stiahol manko na Connora McDavida v boji o Art Ross Trophy pre víťaza bodovania na dva body.

NHL - základná časť - 16. apríl:


Florida - Winnipeg 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Góly: 3. Huberdeau (Giroux, S. Bennett), 5. Huberdeau (Giroux, Chiarot), 23. Forsling (S. Reinhart, Montour), 37. Forsling (Huberdeau, Giroux), 42. Marchment (S. Reinhart), 47. Mamin (Weegar, Hörnqvist) – 42. Ehlers (P. Stastny, Pionk)

Brankári: Bobrovskij 30/31 - Hellebuyck 22/26, Comrie 15/17


Montreal - NY Islanders 0:3 (0:0, 0:0, 0:3)

Góly: 45. Parise (Barzal, Bellows), 47. Dobson (Nelson), 59. Nelson (A. Lee, Palmieri)

Brankári: Price 17/19 - Sorokin 44/44

/Zdeno Chára (NY Islanders) odohral 18 minút a 11 sekúnd, pripísal si dve plusky, rozdal dva bodyčeky a zablokoval štyri strely/


Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Návrat Pricea sa skončil prehrou, Chára odohral cez 18 minút