VIDEO: Bojujú o krk a zase to zvládli. Carolina sa nevzdáva, Coloradu hrozí vypadnutie

Radosť hráčov Caroliny Hurricanes s Martinom Nečasom v strede.
Radosť hráčov Caroliny Hurricanes s Martinom Nečasom v strede. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. máj 2024 o 06:25

Carolina sa zachránila výbornou treťou tretinou.

NEW YORK. Hokejisti Caroliny Hurricanes prehrávali v druhom kole play-off NHL s New Yorkom Rangers už 0:3 na zápasy. Záverečný mečbal ale odvrátili už dvakrát.

V noci vyhrali na pôde súpera 4:1 a pripísali si druhý bod v sérii, prehrávajú v nej 2:3.

"Bol to jeden z tých zápasov, keď idete do tretej tretiny a uvedomíte si, že môže byť posledná v sezóne a nechcete ten pocit. Som vďačný, že sme sa vrátili do hry a vyhrali tento zápas," hovoril strelec víťazného gólu Jevgenij Kuznecov.

Bojujeme o krk, hovorí kapitán Caroliny

Po dvoch tretinách pritom domáci viedli 1:0 vďaka gólu kapitána Troubu v oslabení. V tretej tretine ale prišla smršť Caroliny.

Postupne sa presadili Staal, Kuznecov, Martinook a do prázdnej brány uzavrel Čech Nečas. Ruský útočník Jevgenij Kuznecov strelil už tretí víťazný gól v kariére v stretnutí, keď jeho tímu hrozilo vypadnutie z play-off.

VIDEO: Víťazný gól Jevgenija Kuznecova proti Rangers na 2:1

Rangers vôbec prvýkrát v tohtoročnej vyraďovacej časti prehrali domáci zápas. Na bránu súpera vyslali len 21 striel, v ich podaní najmenej v play-off 2024.

"Verili sme našej hre. Nakoniec to stačilo, žijeme a môžeme bojovať opäť," hovoril kapitán Canes Jordan Staal po stretnutí. "Vedeli sme, že potrebujeme, aby tá tretia tretina bola naša najlepšia a bola. Teraz nás čaká ďalšia veľká výzva, domáci duel o pár dní. Bojujeme o krk."

"Hurikány" si v ďalšom zápase môžu vôbec prvýkrát v klubovej histórii vybojovať duel číslo 7, keď v sérii prehrávali 0:3.

Dallas ťahá šikovný mladík

Prvý mečbal získali v noci hráči Dallasu. "Hviezdy" vyhrali nad Coloradom 5:1 a v sérii druhého kola vedú 3:1.

Ich cestu za ďalším víťazstvom odštartoval útočník Wyatt Johnston. V deň pred svojimi 21. narodeninami strelil prvý aj druhý gól a v tohtoročnej edícii vyraďovacích bojov má na konte už jedenásť bodov. V stretnutí mal šancu aj na hetrik, ale v závere prihral spoluhráčovi, ktorý uzavrel do prázdnej brány.

Počas svojej kariéry strelil v play-off už jedenásť gólov, čo ho radí na piate miesto v histórii NHL v rámci hráčov do 21 rokov. Na najlepšieho Jaromíra Jágra stráca tri góly, Čech ale odohral o 15 zápasov viac.

"Hviezdy" v zápase číslo 4 podržal aj brankár Jake Oettinger, ktorý zlikvidoval 26 streleckých pokusov súpera.

Dallas dohral stretnutie bez útočníka Roopeho Hintza, ktorý sa zranil v prvej tretine.

NHL - 2. kolo play-off:


NY Rangers - Carolina 1:4 (0:0, 1:0, 0:4)

Góly: 27. Trouba – 44. J. Staal (Orlov), 47. Je. Kuzněcov (Skjei, Kotkaniemi), 50. Martinook (Drury, Nečas), 57. Nečas (Drury, Chatfield)

Brankári: Šesťorkin 24/27 - Andersen 20/21

/stav série 2:3/

Colorado - Dallas 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Góly: 33. Mittelstadt (Drouin) – 16. W. Johnston (Steel), 26. W. Johnston (J. Robertson, Heiskanen), 32. Heiskanen (Stankoven, J. Robertson), 50. Dadonov (Marchment, Heiskanen), 59. Steel (W. Johnston)

Brankári: Georgijev 29/33 - Oettinger 26/27

/stav série 1:3/

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Bojujú o krk a zase to zvládli. Carolina sa nevzdáva, Coloradu hrozí vypadnutie