Halák s ďalšou prehrou, Regenda len zdravým náhradníkom

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. okt 2022 o 06:33

Jediným slovenským korčuliarom bol Erik Černák.

NEW YORK. Slovenský brankár Jaroslav Halák nastúpil v drese New Yorku Rangers na ľade New Yorku Islanders, klubu, za ktorý kedysi chytával.

Ani do tretice sa mu nepodarilo v sezóne 2022/23 zvíťaziť. Inkasoval trikrát z 29 striel a "jazdci" prehrali 0:3.

Jeho náprotivok Iľja Sorokin pochytal všetkých 41 striel. Pred 80. zápasom v kariére stihol už jedenásť čistých kont, pričom viac ich za taký krátky čas vychytali od roku 1967 len Tony Esposito, Martin Jones a Glenn Reisch.

Viac zákrokov a nulu proti Rangers mal v minulosti len jeden brankár "ostrovanov" a bol ním práve Halák. Ten vo februári 2018 zastavil 50 striel Newyorčanov.

Pevná obrana

Islanders sú aj pod novým trénerom tím, ktorému sa góly dávajú ťažko. Platí to najmä o oslabeniach. V početnej nevýhode neinkasovali v prvých siedmich zápasoch ani raz, čo je rekord NHL.

Na zápase proti Rangers privítali v aréne svoju legendu Denisa Potvina i slávneho hokejového novinára a historika Stana Fischlera.

Edmonton Oilers zvíťazili nad St. Louis Blues 3:1. Góly dali Puljujärvi, Nugent-Hopkins a Hyman. Druhý menovaný strelil svoj 200. gól v NHL.

Chválu zožal predovšetkým brankár Stuart Skinner. "Nikto nečakal takýto zápas viac než on. Má našu úplnú dôveru. Dal som ho do bránky, lebo som mu veril, že nám pomôže vyhrať," povedal o brankárovi s 37 zákrokmi kouč Jay Woodcroft.

Slovenský súboj sa nekonal

Anaheim Ducks doma hostili Tampu Bay Lightning. Slovenský súboj sa však neodohral, keďže Pavol Regenda bol po druhý raz v sezóne zdravým náhradníkom.

To sa nepáčilo napríklad moderátorovi špecializovaného podcastu Crash the Pond Jakeovi Rudolphovi: "(Regenda) bol jedným z príjemných prekvapení sezóny a chválili ho aj tréneri. V zostave by som ho videl radšej ako troch krídelníkov, čo dnes hrajú."

Nastúpil len obranca Erik Černák. Jeho Tampa Bay takisto nie je v najlepšej forme, no proti nej stáli "káčeri", ktorí prehrali posledných päť zápasov.

Bolts im uštedrili šiestu porážku, keď zvíťazili 4:2. Góly dali Sergačov, Kučerov, Hagel a Paul.

Erik Černák stále čaká na prvý bod v ročníku. Odohral 21 minút a 41 sekúnd, raz vystrelil na bránu, zaznamenal jeden bodyček a štyri bloky.

NHL - základná časť - 27. október:

NY Islanders - NY Rangers 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Góly: 29. Palmieri (Pageau, Pulock), 46. Bailey (Pelech, Barzal), 56. Palmieri (Pelech, Pageau)

Brankári: Sorokin 41/41 - Halák 26/29


St. Louis - Edmonton 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Góly: 40. O'Reilly (Faulk, B. Schenn) – 7. Puljujärvi (Nurse, Foegele), 54. Nugent-Hopkins (McDavid, Hyman), 60. Hyman (Draisaitl, E. Kane)

Brankári: Binnington 25/27 - Skinner 37/38


Anaheim - Tampa Bay 2:4 (1:2, 1:0, 0:2)

Góly: 15. Zegras (Kulikov), 37. Terry – 18. Sergačov (Paul, Perbix), 19. Kučerov (Hedman, P. Myers), 56. Hagel (Sergačov, Colton), 60. Paul (Hedman)

Brankári: Gibson 26/29 - Elliott 19/21

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 21 minút a 41 sekúnd, raz vystrelil na bránu, zaznamenal jeden bodyček a štyri bloky/


Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák s ďalšou prehrou, Regenda len zdravým náhradníkom