Toronto odvrátilo vypadnutie, po klaksóne sa strhla hromadná bitka

Bitka medzi hráčmi Floridy a Toronta.
Bitka medzi hráčmi Floridy a Toronta. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. máj 2023 o 06:45

Edmonton vyrovnal sériu proti Vegas.

NEW YORK. Toronto Maple Leafs si pripísali prvú výhru v druhom kole od roku 2004. Odvrátili prvý mečbal Floridy, zvíťazili 2:1.

Cestu za víťazstvom začal v 24. minúte Nylander. Víťazný gól strelil v 51. minúte Marner a hoci o dve minúty neskôr znížil Reinhart, na ďalší gól sa Panthers nezmohli.

Duel bol tvrdý, o čom svedčí aj bitka po záverečnej siréne. Vyvolal ju Montourov bodyček. Rozhodcovia po nej udelili dokopy 32 trestných minút jedenástim rôznym hráčom.

VIDEO: Hromadná bitka po zápase Florida - Toronto

"Nabudúce budeme musieť zabrať ešte viac ako dnes, no táto výhra je dôležitým krokom na našej ceste," povedal Nylander. S Torontom sa pokúšajú o zázrak. "Nechcem sa príliš tešiť, veď je to len jedna výhra."

Podľa trénera Sheldona Keefeho to bol najbojovnejší výkon Toronta v sezóne. Jeho zverenci zblokovali 21 striel. Ďalším bol Joseph Woll. Išlo o brankárov debut v play-off, pochytal 24 striel.

Edmonton Oilers vyrovnali stav série proti Vegas Golden Knights. V druhom domácom zápase porazili súpera 4:1.

Za víťazstvom smerovali od úvodu stretnutia. V siedmej minúte skóroval Bjugstad, o minútu naňho nadviazal Bouchard a v prvej tretine sa presadil aj Ekholm. Po druhom dejstve bol zásluhou Nugenta-Hopkinsa stav 4:0. Jediným strelcom "zlatých rytierov" sa v 46. minúte stal Roy.

Hoci beží iba druhé kolo bojov o Stanley Cup, Evan Bouchard je už teraz obrancom s najviac bodmi v presilových hrách v play-off od roku 1994. Pozbieral ich už 13. Len šiesti hráči zaznamenali viac a stačia mu dva ďalšie, aby sa dostal do najlepšej trojky. Rekordérom je Al MacInnis s 23 bodmi v roku 1989.

NHL - play-off - 11. máj:  


Florida - Toronto 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 53. Reinhart (Tkachuk, Bennett) – 24. Nylander (Bunting, Marner), 51. Marner (McCabe)

Brankári: Bobrovskij 23/25 - Woll 24/25

/stav série 3:1/


Edmonton - Vegas 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Góly: 7. Bjugstad (Kostin), 8. Bouchard (McDavid, Nugent-Hopkins), 14. Ekholm (Draisaitl, Yamamoto), 35. Nugent-Hopkins (McDavid, Nurse) – 46. N. Roy (Carrier, Theodore)

Brankári: Skinner 25/26 - Hill 29/33

/stav série 2:2/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Toronto odvrátilo vypadnutie, po klaksóne sa strhla hromadná bitka