Zápas sledovala návšteva sezóny, postup do finále sa však odkladá

Hokejisti Žiaru nad Hronom.
Hokejisti Žiaru nad Hronom. (Autor: HK MŠK Žiar nad Hronom/ facebook)
TASR|7. apr 2023 o 19:30

Žiar nad Hronom zdramatizoval semifinálovú sériu.

SHL - semifinále play-off, 5. zápas

Žilina - Žiar nad Hronom 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Góly: 56. Pohl - 7. Magdolen (Jakúbek, Gašpar), 23. P. Halama (Magdolen, Chlepčok)

Rozhodovali: J. Konc ml., Výleta - M. Orolin, Klejna, vylúčení: 1:6 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4057 divákov.

/stav série: 3:2/

Žilina: Romančík - Šidlík, Pohl, Novák, Grebešnikov, Pacalaj, Sloboda, Nahálka, Růžička- Varga, Bečka, Kluka - Macek, Mráz, Koyš - Sýkora, Paukovček, Melcher - Rehák, Jakubík, Lopušan

Žiar nad Hronom: Petrík - Gabri, Pač, Ganz, Kobolka, Lopejský, Demiters - Jakúbek, Magdolen, Gašpar - Chlepčok, Suchý, Gabor - Čunderlík, Halama, Tatár - Brumerčík, Šeliga, Rajčan - M. Molnár

ŽILINA. Hokejisti Žiaru nad Hronom zvíťazili v piatom semifinálovom zápase play off Tipos Slovenskej hokejovej ligy na ľade tímu Vlci Žilina 2:1.

Stav série znížili na 2:3 na zápasy a v nedeľu sa budú doma snažiť vybojovať si siedmy rozhodujúci zápas opäť na ľade súpera.

Hostia naštrbili snahu Žilinčanov o domáce postupové oslavy už v 7. minúte. Magdolen sa dostal do úniku, po ktorom otvoril skóre - 1:0.

Žilinčania boli v prvej tretine strelecky aktívnejší, ale brankár Petrík bol pre nich veľká a dlho neriešiteľná prekážka. Hostia zvýšili svoj náskok v 23. minúte, keď Halama zužitkoval Magdolenovu prihrávku.

VIDEO: Zostrih zo zápasu medzi Žilinou a Žiarom nad Hronom

Oba tímy mali v ďalšom priebehu niekoľko sľubných šancí, no skóre sa zmenilo až v 56. minúte. Žilinčania v tom čase stupňovali svoj tlak, ktorý vyústil do gólu Pohla, ktorý dorazil vlastnú strelu.

Domáci však v ďalšom priebehu nepridali vyrovnávajúci gól a hostia aj vďaka výkonu brankára Petríka vrátili sériu na domáci ľad. Zápas pod Dubňom sledovalo 4057 fanúšikov, čo je divácky rekord prebiehajúceho ročníka.

Hlasy po zápase:

Jarrod Skalde, tréner Vlci Žilina: "Dnes to bol súboj defenzív. Mali sme veľa striel, šancí na skórovanie, ale ich obrana hrala dobre. Zablokovala množstvo striel a vtedy je dôležité, ako zahrá útok.

Žiar chcel dnes vyhrať viac. Hrali siedmy eliminačný zápas, už v tejto situácii boli a hrali, akoby celá sezóna závisela od výsledku tohto zápasu. My sme hrali s vedomím ďalšej šance, chalani bojovali, ale Žiar bojoval ešte o čosi viac a bol za to odmenený."

Ján Šimko, tréner HK MŠK Indian Žiar nad Hronom: "Mimoriadne obetavý výkon všetkých chlapcov, podložený neskutočne kvalitným výkonom brankára Petríka, nás doviedol k víťazstvu.

V tretej tretine sme sa dostali pod tlak aj sériou vylúčení a akoby nás to ešte viac zomklo v defenzíve a obetavosti. Pre nás to bol play off zápas, založený na obetavosti, súdržnosti, vynikajúcom výkone brankára. Bolo to ubojované víťazstvo."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Zápas sledovala návšteva sezóny, postup do finále sa však odkladá