Tréner Davosu kričal Jurčovi do tváre. Neprijateľné správanie, píše novinár

Tomáš Jurčo v "konflikte" s trénerom Davosu Joshom Holdenom.
Tomáš Jurčo v "konflikte" s trénerom Davosu Joshom Holdenom. (Autor: Steven Ellis/ X)
Miroslav Kováčik|31. dec 2023 o 16:40

Pre Slováka to bol posledný zápas v drese Davosu.

DAVOS. Slovenský hokejista Tomáš Jurčo ukončil svoje pôsobenie v drese švajčiarskeho Davosu triumfom na prestížnom Spenglerovom pohári.

Domáci tím zdvihol nad hlavu víťaznú trofej po dvanástich rokoch, keď v tradičnom silvestrovskom finále zdolal české Pardubice výsledkom 5:3.

Jurčo na turnaji odohral všetky štyri zápasy, no nebodoval.

Bol však súčasťou zaujímavej situácie v prvej tretine finálového zápasu, keď po jednom z jeho striedaní na neho impulzívne reagoval tréner Josh Holden. Chytil ho za dres a chvíľu mu vyslovene kričal do tváre.

Správanie trénera vyvolalo ohlasy na sociálnych sieťach.

Zámorsky novinár Steven Ellis písal o šialenom momente na striedačke Davosu, jeho kolega Scott Wheeler o neprijateľnom správaní trénera.

Olej do ohňa prilial fakt, že po tomto zápase Jurčo odchádza do Avangardu Omsk. Šírili sa tak špekulácie, či sa slovenský útočník choval neprofesionálne, keďže vedel, že odíde alebo to tréner domácich prehnal.

"Tomáš Jurčo mieri po Spenglerovom pohári do KHL. Byť jeho tréner, tak ho tiež pošlem niekam...," napísal český komentátor Michal Dusík.

Zdá sa však, že situácia napokon nebola taká horúca. Podľa webu watson.ch kričal tréner na Jurča "buď aktívny, buď aktívny, buď aktívny." Zrejme ho chcel len povzbudiť k lepšiemu výkonu v dôležitom zápase.

Zápas napokon pre Davos dobre dopadol a aj Jurčo mohol rozdávať úsmevy pri spoločnej tímovej fotografií s majstrovskou trofejou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Tréner Davosu kričal Jurčovi do tváre. Neprijateľné správanie, píše novinár