VIDEO: Ubránil Pastrňáka aj Marchanda. Nemec najvyťaženejším hráčom proti silnému Bostonu

Šimon Nemec v drese New Jersey Devils.
Šimon Nemec v drese New Jersey Devils. (Autor: X / New Jersey Devils)
Oh my Hockey|14. dec 2023 o 06:30

Hral v presilovkách, oslabeniach aj v predĺžení.

NEWARK. Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec sa stal najvyťaženejším hráčom New Jersey Devils pri domácej výhre nad Bostonom.

"Diabli" zaznamenali dôležité víťazstvo 2:1 po predĺžení. V 17. minúte síce prehrávali po góle Geekieho, ale v 43. minúte vyrovnal Mercer a v predĺžení vybojoval druhý bod Jack Hughes.

Hoci Nemec nebodoval, v zápase predviedol viacero obdivných vecí. Dostal pochvalu predovšetkým za svoju defenzívnu hru, ktorú mnohí kritizujú.

VIDEO: Zostrih niekoľkých akcií Šimona Nemca proti Bostonu

Ocitol sa zoči-voči najväčším hviezdam "medveďov". Ubránil Brada Marchanda i Davida Pastrňáka. Vo vlastnom pásme výborne pracoval hokejkou a na sociálnych sieťach sa objavilo väčšie množstvo videí zachytávajúcich jeho hru.

Odohral 22 minút a 13 sekúnd ako súčasť prvého obranného páru. Opäť nastúpil v presilovkách, v oslabeniach i v predĺžení. Zablokoval dve strely.

Nemcova hra oslovila aj odborníkov. Bývalý skaut Jason MacIsaac o ňom napísal: "Jeho defenzívna hra je tak pokročilá na 19-ročného hráča."

Novinár Bill Spaulding sa podelil o konverzáciu s mladým bekom: "Ráno som sa chvíľu rozprával so Šimonom Nemcom a jeho sebavedomie v 19 rokoch je pôsobivé. Povedal, že vnútri je tak pokojný, ako sa to prejavuje navonok a zápasy v NHL berie ako ďalšie zápasy vo svojej kariére. Je nadšený z kľúčovej roly, ktorú dostal po povolaní."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Ubránil Pastrňáka aj Marchanda. Nemec najvyťaženejším hráčom proti silnému Bostonu