Bobrovskij je ústrednou postavou Floridy. Vo finále podobne žiarili len traja brankári

Sergej Bobrovskij a Carter Verhaeghe
Sergej Bobrovskij a Carter Verhaeghe (Autor: TASR/AP)
TASR|11. jún 2024 o 10:04

Ruský gólman inkasoval v dvoch zápasoch finále iba jeden gól.

SUNRISE. Kanadský hokejový útočník Evan Rodrigues sa stal iba desiatym hráčom v expanznej ére NHL (od roku 1967), ktorý strelil vo svojich úvodných dvoch finálových zápasoch viac ako dva góly.

Na presný zásah z úvodného duelu proti Edmontonu (3:0) nadviazal dvomi v utorňajšom stretnutí (4:1).

V treťom zápase série (v noci na piatok) môže vyrovnať rekordný zápis Jakea Guentzela, ktorý v pozícii "finálového nováčika" skóroval v úvodných troch dueloch.

V úvode finálovej série sa vo výbornej forme prezentoval aj jeho spoluhráč Sergej Bobrovskij. Ten sa stal iba štvrtým brankárom v histórii súťaže, ktorý v úvodných dvoch finálových dueloch inkasoval menej ako dva góly.

Pred ním podobne úspešne vstúpili do série o Stanleyho pohár aj Chris Osgood, Martin Brodeur a Frank McCool.

Hráči Floridy sú na základe dlhodobých štatistík na najlepšej ceste k zisku prvého Stanleyho pohára. V sérii s Edmontonom vedú 2:0 a v 83-percentách prípadov vyústil takýto náskok k celkovému triumfu.

Víťazstvo 4:1 v druhom finálovom zápase bolo pre Floridu už siedme v tohtoročnej play off, ktoré dosiahla napriek tomu, že v zápase prehrávala. Prvýkrát od roku 1998 sa stalo, že každý z finalistov skóroval zo svojej prvej strely v úvodných dvoch zápasoch.

Na jediný gól Edmontonu prihral útočník Connor McDavid, ktorý tým dosiahol 27. asistenciu v prebiehajúcej vyraďovacej časti.

Vyrovnal tým zápis Nikitu Kučerova spomedzi aktívnych hráčov. V histórii súťaže dosiahli v jednej play off viac asistencií iba Mario Lemieux (28 v roku 1991) a Wayne Gretzky (trikrát, najviac 31 v roku 1988).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bobrovskij je ústrednou postavou Floridy. Vo finále podobne žiarili len traja brankári