Prispel k nemu aj Tatar. Tréner Colorada dosiahol v NHL úctyhodný miľník

Jared Bednar.
Jared Bednar. (Autor: TASR/AP)
TASR|14. nov 2023 o 10:59

Na striedačke Colorada pôsobí ôsmu sezónu.

NEW YORK. Z jubilejného 300. víťazstva v zámorskej NHL sa v noci na utorok tešil tréner hokejistov Colorada Jared Bednar.

Hráči Avalanche zvíťazili na ľade Seattlu Kraken 5:1, pričom dvomi asistenciami sa pod úspech hostí podpísal Tomáš Tatar.

Tridsaťdvaročný slovenský krídelník zažil druhý dvojbodový zápas v sezóne, celkovo má po 13 stretnutiach na konte šesť bodov (0+6).

Tatar ukončil šesťzápasové bodové suchoty. Na ľade strávil 12 minút a 17 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj plusový bod a vyslal tri strely na bránku. Domáci viedli od 7. minúty po góle Brandona Taneva, no v ďalšom priebehu sa už presadil len ich súper.

"V Seattli sa nikdy nehrá ľahko. Kraken má veľmi silný tím, ktorý vás dokáže poriadne preveriť. Dobre sme sa však na neho pripravili.

Poznáme aj tunajšie temperamentné publikum, bučanie divákov nás však nevyviedlo z miery," povedal Bednar, ktorý všetkých tristo víťazstiev dosiahol na striedačke Avalanche.

Päťdesiatjedenročného Kanaďana potešilo, že okrem Tatara sa bodovo chytili viacerí hráči. Nathan MacKinnon prispel k úspechu tromi asistenciami, Cale Makar a Mikko Rantanen mali zhodne bilanciu 1+1.

"Ako tréner chcete, aby boli všetci hráči odmenení za svoju tvrdú prácu," vyhlásil Bednar a pokračoval: "Jedným zo spôsobov, ako ich podporiť, je dať im viac času na ľade. Ich produktivita je dôležitá, aby sme mohli vyhrávať zápasy."

Bednar pôsobí na striedačke Colorada ôsmu sezónu. V ročníku 2021/2022 doviedol tím z Denveru k triumfu v Stanleyho pohári, v minulej sezóne jeho zverenci ako obhajcovia stroskotali už v 1. kole práve na Seattli.

V tejto sezóne sa Colorado po dvoch prehrách dočkalo plného bodového zisku a poistilo si druhé miesto v Centrálnej divízii. Na lídra z Dallasu stráca tri body.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prispel k nemu aj Tatar. Tréner Colorada dosiahol v NHL úctyhodný miľník