Hokejová osemnástka si pripísala cenný skalp, po veľkej dráme zdolala Česko

Slovenský útočník Filip Mešár v súboji s Matyášom Šapovalivom.
Slovenský útočník Filip Mešár v súboji s Matyášom Šapovalivom. (Autor: TASR)
Sportnet|12. feb 2021 o 17:00

Medzištátny zápas odohrala po dlhom čase.

PIEŠŤANY. Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov nastúpila po roku na medzinárodný zápas a v Piešťanoch zdolala českých rovesníkov 5:4. 

Hetrikom sa v zápase blysol útočník Popradu Filip Mešár. Okrem toho si v gólovo bohatom zápase pripísal aj asistenciu pri góle Dalibora Dvorského, ktorý si nedávno otvoril strelecký účet v najvyššej slovenskej súťaži. 

Slovákov viackrát podržal v bránke nitriansky odchovanec Matej Marinov. Inkasoval síce štyrikrát, ale aj vďaka nemu prežili domáci záverečný tlak Čechov.

Tieňom zápasu, ktorý sa vzhľadom na pandémiu koronavírusu hral bez divákov, bolo zranenie Maxima Štrbáka. Toho po narazení na mantinel odniesli z ľadu na nosidlách, ale reagoval na podnety.

Odveta sa hrá v sobotu o 17.00 a opäť ju môžete sledovať na sportnet.sme.sk.

Zápas sme sledovali online 

Medzinárodný zápas hráčov do 18 rokov:

Slovensko - Česko 5:4 (1:0, 2:2, 2:2)

Góly: 12. Mešár, 27. Mešár (Dvorský), 32. Petrovský (Sýkora, Kapičák), 44. Dvorský (Nemec, Mešár), 49. Mešár - 30. Brabenec (Moravec), 38. Ticháček, 44. Moravec, 60. Chmelař.

Rozhodovali: Stano, Žák - Hercog, D. Konc ml., vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0

Slovensko: Marinov - Groch, Nemec, Štrbák, Kapičák, Socha, Miklovič, Krakovský, Žabka - Bačo, Demek, Mešár - Žlnka, Petrovský, Sýkora - Molnár, Dvorský, Kupčo - Horváth, Šramaty, Danielčák

Česko: Suchánek - Jiříček, Moravec, Špaček, Ticháček, Cubo, Pinkas, Jasečko, Chvátal - Chmelař, Szturc, Altrichter - Moravec, Brabenec, Ryšavý - Pajer, Šapovaliv, Brada - Gajda, Měchura, Krejsa

Hlasy po zápase (zdroj: hockeyslovakia.sk):

Ivan Feneš, tréner SR 18: "Milo ma prekvapil výkon našich i českých chalanov. Hoci sme rok bez medzinárodného zápasu, videli sme kvalitný hokej. Takéto stretnutia potrebujeme, pretože chlapcov posúvajú vpred a dvíhajú hore. Chlapci z extraligy a prvej českej ligy nás dobre doplnili, vhodne zapadli do tímu. Vyzdvihol by som však výborný výkon celého tímu.

Zaspávať budem s dobrým pocitom, no čaká nás ďalšia tvrdá práca. Stále máme v hlavách, že potrebujeme postúpiť do elitnej kategórie MS, kam patríme. Jedno víťazstvo nič neznamená, len tvrdá práca nás tam dostane."

Matej Marinov, brankár SR 18: "Tešil som sa do bránky. S chlapcami sme pred zápasom v kabíne rozoberali, ako dlho sme nehrali medzinárodný zápas. Mali sme navyše veľmi dobrého súpera. Podali sme dobrý obetavý výkon. Medzi nami a Čechmi panuje veľká rivalita, platí však, že nás teší každé víťazstvo, ktoré dosiahneme na medzinárodnom fóre."

Filip Mešár, útočník SR 18, autor hetriku: "Hetrik chutí výborne. Ani neviem, kedy naposledy sa mi podarilo streliť tri góly v jednom zápase. Som veľmi rád, že mi to padlo. Nie je to však len moja zásluha, ale obraz celého tímu. Chlapci mi pomohli, mne sa darilo, ale dôležité je víťazstvo. Boli sme na zápas dobre nastavení, verili si. Hoci prišli aj výpadky v druhej či tretej tretine, som rád, že sme to vydreli."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejová osemnástka si pripísala cenný skalp, po veľkej dráme zdolala Česko