Dážď narušil ľad a hráči si pýtali stierače. Je to však životný zážitok, zhodli sa

Kaufland Winter Games - Oceláři Třinec - Kométa Brno.
Kaufland Winter Games - Oceláři Třinec - Kométa Brno. (Autor: TASR)
Nikola Baďová|14. jan 2023 o 07:25

V drese Třinca vynikli Slováci.

BRATISLAVA. Na hokejový zápas na Tehelnom poli nezabudne nikto z aktérov stretnutia Ocelaři Třinec a Kometa Brno. Hokejisti odohrali stretnutie českej extraligy pod šírym nebom. 

Hráči si atmosféru na futbalovom štadióne pochvaľovali. Fanúšikovia predviedli rôzne chorály, prekrikovali sa a nechýbali ani dymovnice. 

Zápas navštivílo 11 367 divákov. „Mal som zimomriavky,“ uviedol po stretnutí Martin Marinčin. 

Znechutené Brno

Z víťazstva sa tešili hokejisti Třinca, ktorí porazili Kometu 6:1 a zopakovali podobnú výhru spred dvoch týždňov. Brno prehralo 2:7. 

Třinec - Kometa Brno 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Góly: 8. Daňo (Hudáček, Nestrašil), 27. Dravecký (Hrehorčák, Chmielewski), 33. Daňo (Marcinko, Marinčin), 39. Nestrašil (J. Jeřábek, Hudáček), 47. Hudáček (Voženílek, Hrňa), 50. Marinčin (Hudáček) - 45. Süss (Ščotka)

Rozhodovali: Stano (SR), Jeřábek – Lederer, Hlavatý (všetci ČR), vylúčení: 2:4 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, 11 367 divákov.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Havránek, Čukste, Jeřábek, Roth, Doudera, Zahradníček - Růžička, Marcinko, Voženílek - Daňo, Hudáček, Nestrašil - Hrehorčák, Roman, Chmielewski - Hrňa, Dravecký, Kurovský

Kometa Brno: Furch - Kundrátek, Kučeřík, Holland, Ščotka, Gulaši, Hrbas - Horký, Holík, Pospíšil - Flek, Kollár, Zaťovič - Šalé, Zbořil, Raška - Koblížek, Strömberg, Süss - Vincour

„Tabuľkovo a výsledkovo je Třinec niekde inde. Hrajú v pohode. Je to technicky dobre vybavené mužstvo. Bohužiaľ, rozdiely sa ukázali,“ stroho okomentoval brankár Dominik Furch. 

Vysoká prehra zmarila hokejistom Brna pôžitok z Kaufland Winter Games. „S akými pocitmi by som mohol odchádzať, keď sme prehrali 6:1?,“ znechutene povedal brankár. 

Momentka zo zápasu Třinec - Brno v rámci Kaufland Winter Games.
Momentka zo zápasu Třinec - Brno v rámci Kaufland Winter Games. (Autor: TASR)

„Mali sme problém asi vo všetkom. Na takomto podujatí dostať šesť gólov je veľká hanba. Vnútorne ma to bolí. Mrzí ma to o to viac kvôli fanúšikom,“ smutne povedal Kristián Pospíšil, ktorý do Brna prišiel iba na začiatku roka. 

V Bratislave odohral piaty zápas. „Asi si tento zápas budem dlho pamätať ako negatívny,“ dodal. 

Potrebovali by stierače

Naopak, hráči Třinca si atmosféru užívali plnými dúškami. V drese Oceliarov sa presadili štyria Slováci. Skórovali Marko Daňo, Vladimír Dravecký, Libor Hudáček a Martin Marinčin. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Dážď narušil ľad a hráči si pýtali stierače. Je to však životný zážitok, zhodli sa