Droppa sa na lavičke Banskej Bystrice konečne dočkal: Veril som od rána

Tréner Ivan Droppa.
Tréner Ivan Droppa. (Autor: TASR)
TASR|10. dec 2021 o 22:24

Rozhodla naša disciplína, tvrdá robota, morálka v mužstve, uviedol.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejistom Banskej Bystrice sa podarilo na tretí pokus vyhrať prvý domáci zápas v aktuálnej sezóne 2021/2022. V 25. kole Tipos extraligy zdolali pod Urpínom Nové Zámky 3:2.

Droppa: Bolo to napínavé

Je to zároveň prvá výhre Ivana Droppu v pozícii hlavného trénera, keď 1. decembra nahradil odvolaného fínskeho kouča Tuukku Poikonena.

„Táto výhra chutí skvele. Som hrdý na mužstvo, dodržiavalo všetky pokyny, ktoré sme si povedali. Všetci hráči makali naplno.

Bolo to napínavé až do konca, ale o to je to krajšie. Pre mňa je to prvé víťazstvo v pozícii hlavného trénera Banskej Bystrice, čo ma nesmierne teší.

Rozhodla naša disciplína, tvrdá robota, morálka v mužstve, ale i to, že sme si jeden druhému pomáhali. Takto by sme chceli pokračovať ďalej," uviedol na pozápasovom tlačovom brífingu Ivan Droppa.

Dubec: Súper mal veľmi dobrý pohyb

Banskobystričania sa piatkovou výhrou nad Novými Zámkami odlepili z predposledného miesta a dostali sa o skóre práve pred súpera z Nových Zámkov na desiatu priečku.

„Veril som od rána, od rozkorčuľovania, že vyhráme. Bol som pozitívne naladený a vyšlo to. Konečne sme dali aj taký gól, ako dal Chase Berger, lebo práve také sme v predchádzajúcich desiatich – jedenástich zápasoch inkasovali a konečne sa pán Boh tam hore rozhodol nám to vrátiť.

Prišlo to v pravý čas. Verím, že sme sa dobre naštartovali na nedeľný zápas proti Trenčínu a urobíme všetko pre to, aby sme boli znovu úspešní," dodal Droppa.

Sklamanie na opačnej strane neskrýval asistent trénera Nových Zámkov Marek Dubec:

„Nie sme určite spokojní. Už od začiatku zápasu nám chýbala energia. Súper mal veľmi dobrý pohyb, hral tvrdo, čo nám bralo veľa síl. Z toho pramenil fakt, že sme sa nedostávali príliš do šancí.

Hra pred oboma bránkami nebola z našej strany ideálna. Aj záver mohol byť lepší z našej strany. Na výhru sme potrebovali niečo viac a to nám chýbalo."

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Droppa sa na lavičke Banskej Bystrice konečne dočkal: Veril som od rána